İlişkiler ve Kadranlar

"7.ev ikizler ise; kelebek etkisi yaratır. Kelebeğin ömrü 1 gün, sende kaçma ilişkiden korkma aşktan da uzun kal"


1.KADRAN – KİMİM BEN?
Bedensel ve güdüsel – 1.2.3.evler
Karşılaştığımız her şeyde plansız ve de güdüsel hareket ettiğimiz yer.

1.ev: Güdüsel ve de bilinçsiz ne istediğimizi gösterir ihtiyaçlarımız doğrultusunda.
2.ev: Güvenlik ihtiyacımız, maddeye yaklaşımımız, hayatta kalma güdümüz.
3.ev: Bedensel kabul: Mimik ve hareketlerimiz. Her tür iletişim, beden dili dahil.


  1. Kabul görme, özgüven, savaşçı ruh ve korku tepkilerimiz (1.ev) cinsel istek
  2. Hayat enerjimiz, immun savunma sistemimiz (1.ev)
  3. Baştan çıkarma yöntemlerimiz (1.ev)
  4. Bedensel ve güdüsel ihtiyaçlarımız: Hayatta kalma mekanizmamız, açlık, susuzluk, cinsellik (1.ev) Güvenlik ihtiyacımız ve bedensel hislerimiz (2.ev) Hareketlilik ya da sessizlik ihtiyaçlarımız (3.ev)
  5. Beden dili (mimik ve hareketlerimiz), kendini ifade (3.ev)


Kardinal ev olarak 1.ev en başta anlamamız gereken kaynaktır 1.kadran konularında. Tahmin edilemeyen davranışlarımız 1.kadrandadır. Kendimizin farkında olmadığı “bunu şimdi neden yaptım” dediğimiz kadran güdüsel hareket ettiğimiz. Bilinç 3.kadranda insan içine çıkmaya başladıkça oturmaya başlar. 3.kadranda güdüsellik yoktur, hedef vardır.

2.KADRAN – NE HİSSEDİYORUM?
Ruh ve Duygular 4.5.6.evler
Duygusal durumlar ve bunları ifade ediş şeklimiz

4.ev: Ruhani yanımız, nasıl hissettiğimiz, anne figürü
5.ev: Hislerimiz doğrultusunda nasıl hareket ettiğimiz, duygu ifadelerimizin şekli, bedensel ve ruhsal enerjilerimiz, hayat kaynağımız; erotik, çocuklar, baba figürü
6.ev: Ruhumuzda çevremizde aldığımız sorumluluklar, kişisel serbest alan, uyum sağlama ve buna hazır olma.


  1. Duyguların hedefi ve tarzı (4.ev)
  2. Yaratıcı potansiyel, ruhani zenginlik, fantezi (4.ev)
  3. Temel güven (4.ev)
  4. Anne figürü (4.ev)
  5. Duyguları (4.ev) ve bedensel ihtiyaçlarımızı (1.ev) nasıl ifade ettiğimiz (5.ev)
  6. Hayat enerjimiz, erotik, yaşanmış cinsellik, oyunlarımız, yaratıcılığımız, aktif ifade şeklimiz
  7. Baba figürü (5.ev) çocuklar (5.ev)
  8. Etrafımızdakileri de umursayarak duyguların dışa vurumu: Uyum (6.ev)
  9. Özgür yaşamımız, kendimize yaratabileceğimiz, duygularda ki ahlak (6.ev)


4.ev ve yöneticisinin yerleşimi kişinin duyguları ve ihtiyaçları hakkında bize çok bilgi verir.  1.kadran içine doğduğumuz kadrandır. Biz buyuz dediğimiz yer. Yükselenimizle hayatla nasıl başa çıkabileceğimizi görüyoruz ilişkiler vasıtasıyla. Burada da kendimizi iyi maskeleyebileceğimiz için, kişiler bize neyin zarar verdiğini ruhani açıdan anlayamazlar. 4.ev annemizi nasıl gördüğümüz ve 5.evde babamızı nasıl gördüğümüzle alakalıdır. İlla o burçtan olmaları gerekmez ancak o burç özelliklerini almıştır. 6.evde (başak evi) bu dünyada yalnız olmadığımızı görürüz. Kendimize ayıracağımız bir dünya başkalarını düşünerek, sorumluluk bazında der bu ev bize.

3.KADRAN – NEYİ ARIYOR, ÖZLÜYORUM?
Düşünce, çevre ve karşılaştıklarımız 7.8.9.evler
Çevre ilişkilerimiz, tüm ilişkilerimize bu evlerden bakarız. Ne tarz düşündüğümüzü, neye tepki gösterdiğimizi, neyin bizi ilgilendirdiğini ve neye özlem duyduğumuzu gösterir.

7.ev: Kafamızdaki partner (burç özellikleri) olmasını istediğimiz yaşanabilir hayat/toplum, düşünme tarzımız ve ilişkilerimizde neler alabileceğimizi gösterir
8.ev: Bağlanabilme noktamız
9.ev: Başkaları tarafından ikili olarak bizi nasıl görmesini istediğimiz yer toplumun ve düşüncelerimizi başkalarına nasıl aktardığımız, toleransımız (merhamet)


  1. Dışarıya olan bağlantımız (7.ev)
  2. Eşin resmi (7.ev)
  3. Düşünce, resimler, fikirler (7.ev)
  4. Bağlanabilme kapasitemiz, bağlanıp bağlanamayacağımız (8.ev)
  5. Uzun süreli ilişkilerde oluşabilecekler (8.ev)
  6. Prensipler, değer anlayışımız, etik, moral, sadakat (8.ev)
  7. Düşüncelerimizin ne kadarını dış çevreye yansıtıyor, paylaşıyor ya da paylaşmıyoruz (9.ev)
  8. Tolerans becerimiz (9.ev)
  9. Ruhsal iletişim (9.ev, bedensel olan karşı aks 3.ev)
  10. Partnerle insan içine çıkışımız, onunla nasıl görünmeyi isteyişimiz (9.ev)


3.kadran haritamızda dış çevreye görünmeyi istediğimiz tarz, şanslarımız, problemlerimiz ve ödevlerimizle. Ne zaman bir insanla uzun süreli bir ilişkiye girmeye kalksak; bu sevgili, bu işveren, bu mesai arkadaşı olabilir 8.ev devreye girer. 7.evde o insanı tanıdık kendi çerçevemizden 8.ev bunu ileriye götüren evdir. Bir insanla yaptığımız uzun süreli bir bağlantıdan sonra neler olduğunu görmek istiyorsak 9.eve bakacağız bu seferde.
Partner ile iletişim sorunlarına her zaman 3.6.9.12.evlerden bakıyoruz. Beden dilimiz (3.ev) duygularımızı ifade tarzımız (6.ev) fikirlerimizi nasıl sunduğumuz (9.ev) ama nasıl da yanlış ifade edebileceğimizi ya da yanlış anlaşılabileceğimizi (12.ev).

4.KADRAN – HAYATIM NEREYE GİDİYOR?
Tüm dünya ilişkilerimiz 10.11.12.evler
Genel kapsamlı ilişkiler; politika, açlık, deprem, afet olayları gibi konularda ki konumumuz ne hissettiğimiz. Aynı zamanda işle ilgili sorularımız, kariyer bu evler alanındadır.

10.ev: Kendimizi geliştirdiğimiz ev, anlamı olan ne yaratabiliriz, topluma olan davranışlarımız
11.ev: Toplumda gelebileceğimiz yer, ne olurdu başka türlü bir özgürlük yaşasaydık
12.ev: Toplumda nasıl göründüğümüz, kadersel olarak değinebildiğimiz ev, zamansız bir ev ve tüm sisin ardındaki gerçeği yakalamak.


  1. Topluma uyumumuz (10.ev)
  2. Şanslar ve problemler toplum içerisinde ve de işte (10.ev)
  3. Otoritelere, kanunlara, işverenlere davranışlarımız, kariyer soruları (10.ev)
  4. Kişinin mesleği, kendini geliştirme potansiyeli, hedefi, anlamı olan yaratıcılığımız (10.ev)
  5. Toplumun durumu gözümüzde, bizi ne yansıtıyor toplum bizi nasıl görüyor (11.ev)
  6. Başkası olma özgürlüğümüz (11.ev)
  7. Toplum için görüntümüz (12.ev)
  8. Kadersel serbest alanımız, toplum dışındaki kendi gelişimimiz, iç dünyamız, toplum bize söylemeden doğru ya da yanlış bulduklarımız (12.ev)
  9. Maddeden özgürleşme potansiyelimiz (12.ev)
  10. Spiritüel, madde dünyasının ardını görmek (12.ev)


Çoğu insanlar problemlere eğilimlidir bu çeker onları. 4.kadranı yoğun olan biri özel yaşamındaki sorunlara değil de genelde dünya üzerinde olan genel sorunlara ilgilidir. Toplumsal konular daha fazla su yüzüne çıkar bu kadranda. Kurban durumuna düşmesi de bu yüzden mümkündür, tüm insanlık adına. Sadece kişisel kurban değil aynı zamanda tüm dünya kurtuluşu adınadır. Anlamı olan bir işe girdiğinde kişi tüm zamanını bu işe ayıracaktır. Mesela özellikle 10.evi boş olanlar yaprak gibi salınabilir hayatlarında anlamlı bir şey yapmadıklarını düşünerek. Boşluk doldurma pozisyonu gibidir bu kadran. Toplumda bir şeye yarar olmak, anlam oluşması. Doğru yer ve zamanda olmama duygusu verir insana buranın yoğun olmaması. Toplumda bir şeyleri oturtmayı ve değiştirmeyi isteyenler ebedi evrendedir. Örnek olarak bu kadrana; Hitler zamanında yaşayan bir Yahudi’nin zamanında orayı terk edip etmemesi ya da Claudia Schiffer olmayı dileyen birini zamanın model tanımına uyması (bir zamanlar çok şişmanlar modaydı). Kadere tosladığımızı düşündüğümüz her alanı 4.kadran ile ilgilidir. Savaşlar gibi, sel felaketleri ya da uçak düşmeleri veya lotoda kazanmak gibi.

Genelde inandığımız 4.kadranda olup bitene müdahale edemeyeceğimiz üzerinedir. Oysa karar alırsak; o ülkeyi terk etmek gibi bize hiçbir sosyal imkan sunmayıp bizden çalan, ya da başka bir kültüre geçme isteği bizi daha fazla tatmin edebilecek.

Bu kadrandaki tüm evler kadersel oluşumları gösterir. Hayatımıza etki eden olaylar, kaderimizi değiştiren, yarın yeni bir iş görüşmesine gideceğizdir ancak kaza geçiririz ya da bir afet olur. İçine doğduğumuz ülke, soy, kültür, ırk. Toplum kuralları buradan yansır oysa bunlar bizim doğrumuz değildir ancak uymak zorunda kaldığımız.

Sevginin Temel Görünümü - Brigitte Hamann tercüme KuKi