Yengeç Yerleşim özellikle Ay Yengeç

Yengeç annedir, TC’nin de haritasında asc yengeç bulunmaktadır. Anadolu evet "ana-dolu". Ancak bazen anneler iyilik yapayım derken çocuklarına kötülük yapmış oluyor. Mesela işsiz kalan evladına bakıyor, harçlığını cebine koyuyor, çocukta artık iş aramaz oluyor. Kediler bile 3 aya kadar emzirme dönemiyken 2.aydan sonra arka patileriyle bebeklerini itiyor artık kendi ayakları üzerinde dursun diye. 

Asc yengeç olunca TC’de çokça gördüğümüz durum ise; “benim annem, benim bacım, benim karım” vs. Sokaktakine istediğin kötülüğü yap ama benim aileme dokunma. Yengeç burada işte dönüşmelidir. Senin oğlunun kandırıp kötülük ettiği kız da birinin evladı, senin ananın kahrını çeken gelin de birinin kızı vs gibi. Herkes yani global düşünmeye itmeli kendini bu konuda yengeç ve de yengeç yerleşimi olanlar. 

Ay yengecin yöneticisidir o yüzdendir ki izlemlediğim en çok ay yengeçlerin “arkadaş” olarak bile aileden değilsen, aileye girme ihtimalin yoksa, bir zaman sonra işi bitince (biraz ikiyüzlülük bulunmakta, ayın karanlık yüzünü hatırlayın) tüm bağları koparır. Aileden olmadığınız sürece sizi kendinden görmez. Diyelim bir ay yengeç işsiz kaldı, buzdolabını doldurdunuz o gider o dolaptakileri ailesiyle paylaşır size bir elma düşmez oradan. Ay yengeç arkadaşınız var ise bunları bir zaman sonra yaşayacağınızı bilin şayet onun ailesine gelin/damat olarak girme gibi bir durum yok ise. 

KuKi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iZ BıRaK ...