135 / 150 ° Açılar


135 Derecelik Açı (Sesquıquadrate)

Bu açı kare açı gibi zorlayıcı, gerilim yaratan ve sinirliliğe yol açan uyumsuz bir açıdır. Bil Tierney açıyı açıklarken Aslan ve Akrep Burçlarının 15. derecelerini referans olarak vermiştir. Bu iki burcun ortak paydası sabit niteliklere sahip olmalarıdır. Burada isteklerdeki ısrarcılık problem yaratıcı bir özelliğe dönüşebilir.

Hareketlerde aşırılığa kaçmak mümkündür. Ateş ve su elementi bir araya getirilmeye çalışıldığında istikrarsızlığa sebebiyet verir. Tepkilerimiz zamansız ve uygunsuz olabilir. Olayları fazla dramatize etmeye eğilimli olabiliriz, bu da yanlış kararlar vermemize sebep olabilir. İlişkilerde kendine hakim olma eksikliği nedeniyle kötü sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Kişi kendini kontrol etme ve duygusal açıdan sakinleşme hususlarında üzerinde bir baskı hisseder.

150 Derecelik Açı (Inconjunct/Quincunx)

Farkında olamadığımız gerilim, iki enerjiyi ifade ediş arasında büyük bir uyumsuzluk söz konusudur. 150 derecelik açı yapan iki gezegen ne element ne de nitelik olarak birşey paylaşmazlar. Tamamen farklı yerlerden gelip farklı yönlere gitmeye çabalayan iki enerji 150 derece ile açı yaparlar. İçteki gerilimin kaynağı ve yönü uzun süre bilinçli akıl tarafından görülemez ve saptanamaz. Ama içeride bir huzursuzluk duygusu devam etmektedir. Bu gerilim aniden bilince çıkabilir ve kişi kendisini birden savunma pozisyonunda bulabilir. Bilinçdışını ihmal etmekten doğan sorunlar yaratabilir. Yüzleşmekte zorluk çekebileceğimiz türden bir açıdır. Ancak gerilimi kontrol altına alabilir ve gezegenlerin işlevlerini ayarlama sürecinden geçirebilirseniz çok yapıcı ve üretken enerji sağlayabilir.

Astroloji Dersleri - Barış İlhan

Birleşmeyen Açı 150 ° 


Birleşmeyen açı iki  gezegenin 150 derecelik bir açıyla ayrılmasıyla oluşur.  Birbiri ile element ya da özellik olarak hiç bir ortak tarafı olmayan burçlar üzerindeki gezegenlerin etkilerini bütünleştirir ve bu nedenle de  gergin bir işlevi vardır. Birleşmeyen açı Mars, Merkür ve Pluto dinamiklerine , Koç,  Başak ve Akrep özelliklerine sahiptir ve dolayısıyla şartları  1., 6. ve 8. evlerin doğasına göre uyumlar. Bu açı çatışma ile oluşan etkileri doğurur, bu ya  kişisel yeterlilik için sosyal yükümlülüklerin yerine getirildiği 6. ev doğasında , ya da yükümlülüklerin başkalarının yararına gerçekleştirildiği 8. ev doğasında ortaya çıkar. Bütün burçlar ve onların açısal ifadeleri özellikle  zıt burçlarından reaksiyon alırlar. Buradan çıkarıyoruz ki; birleşmeyen açı Balık ve Boğa ürünü ve 12 ve 8 . evlerin belli belirsiz ortaya çıkarıcısıdır. Böylece anlıyoruz ki birleşmeyen açı başkalarına çalışarak kendimizi toplumsal yükümlülüklerden özgürleştirme çabası olarak ortaya çıkar. Geçmişte yaptıklarımız ya da yapmadıklarımızdan  kaynaklanan bilinç altı pişmanlıklarının sıkıntılarını giderir. Sorumlulukların birikmesinden kişinin kendi  arzu ve isteklerinden feragat ederek ve tüm kaynaklarını başkalarının yararına sunmayarak korunmasını sağlar.Tüm birleşmeyen açılar hangi burçlarda gerçekleştiği farketmekszin bu özelliğe sahiptir. Birleşmeyen açının yarattığı stress ve gerilim ancak anlayış ve uzlaşma yani Koç burcunun karşıtı olan Terazi burcunun doğası ile çözümlenebilir. bu açı tarafından oluşan ikilemin tek çözümü paylaşım ve vericiliktir. Bu açı ile hizmet edilmektense hizmet etmeye gönüllü olduğunuzda neler yapabileceğinizi farkedersiniz. Tek bir diğer özelliği ise ölüm ya da zayıf sağlığın olumsuz ya da trajik etkileridir.

İçimizdeki Gök

10 yorum:

  1. sevgili kuki, 3. evde yayda günes ay pluto kavuşumu olan bir yayım. benim yükselenim başak ve asc ile 3 orbda kavuşumlu kuzey ay düğümüm var. 7. evde koçta retro satürn 13 derecede ve jupiter kovada 16 derecede. bu ikisi birbirlerine sextile kuzey ay düğümüme ve yükselenime 150 derece açı yapıyor. buna yod açı kalıbı diyorlarmış. ama nedense uygun bir açıklama bulamadım bu yoda dair. tanrının parmağı nasıl bir etki bırakır acaba? severek okuyorum yazılarını. yodla alakalı bir yazı ya da şu yazdıklarıma bir cevap beklerim mumkunse sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yod için bir Alman sitesinde şöyle diyor: Tanrı'nın parmağıdır 2 ucun birleştiği yer. O parmağa giden 2 açı satürnyen açıdır ve de kaderseldir geçmişten gelen bir yara. Tanrı'nın parmağı olan yer kesişen; ailesel ya da karşı konulamaz sizin dışınızda gelişen olaylar tarzında o gezegeni işaret etmektedir. O gezegen konusu çözülmeli ya da siz bundan özgürleşmelisiniz.--> Sevindim buraları okumanıza, devamı olur umarım, sevgiler ;)

      Sil
  2. Merhaba kuki ben astrolojiyle ilgilenmeye yeni başladım ama pek çok şeyi anlayamıyorum tabi,sizin yazılarınıza bakıyorum genelde,daha açıklayıcı ve daha anlaşılabilir,yinede 135,45,150 lik açıları hala pek anlayabilmiş değelim,kendi haritamı yorumlamak istiyorum ama işte anlayabildiğim kadar,ben yükselen aslan olan bir koçum,nerdeyse bütün gezegenlerim koç ve terazide,uranüsüm 29 derece akrepte marsıma,ayım başakta merküre 150 lik açıda,ayım venüs ve güneşime 135 lik açıda,karşıtlıkların nedemek olduğunu anladım ama bu 135lik ve 150 likleri pek çözemedim,aslında herkesin az çok kendi haritasını yorumlamayı öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum öyle çok profesyonelce olmayabilir ama insanın kenidini kefetmesi önemli bişi,cevap verirseniz sizeminnettar olucam,vermezsenizde size bir merhaba demiş olurum enazından sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce burçlar+sonra evler+sonra açılar'a giriştir astroloji, neden sondan başladınız ;)

      Sil
    2. Aynı haritaya sahibiz,aynı gün ve saatte mi doğduk acaba 🤔

      Sil
    3. Güneş akrep+asc yay'ım ;)

      Sil
  3. Merhaba sevgili kuki. Yazı için teşekkürler. Bende mars güneş partil kavuşumuma(yengeç 11. Ev) plüton kiron kavuşumu (yay 4. Ev) 150lik atıyor. Sizce tırsmalı mıyım? Sağlık veya ölüm kehaneti gibi bir açı maşallah eheheh :( :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4/11.evlerin yaptırımlarını araştırıp ona göre fikirler geliştirebilirsin ;) Sonra da bulunan gezegenleri işin içine katarak ;)

      Sil
  4. güneş 8. ev koç; kuzey ay düğümü 1. ev başak 150 derecelik açı
    Yakınlarımın sağlığı ile ilgilenirken kendi sağlımdan endişelenmeye başadım


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kad a giderken sağlığına dikkat etmelisin

      Sil

iZ BıRaK ...