Gizli Benliğiniz


Onikinci ev hem içsel şeytanlarımızın hem meleklerimizin ikamet ettiği içsel ambarımızdır. Yukarı doğru hareket etmek ve yaratıcı esin kaynağımız, tinselliğimiz, sevgi ifadesinin en yüksek hali ve insanlığa hizmet kaynaklarımız olan meleklerimizle temas etmek için önce aşağılara doğru yönelmemiz gerekir. Geçmişin bize musallat olan hayaletleri, hataları, aşağılanmaları ve acı dolu deneyimleri ile yüzleşmeliyiz. Çözülmemiş problemlerimizle, içimizde bulunan kızgınlık, hırs, gaddarlık, aşırılık, kibir gibi hoşlanmadığımız yönlerimizle karşılaşmamız gerektiği gibi, değer verdiğimiz, ama yine de doğruluğunu kabul etmekte tereddüt ettiğimiz yönlerimizle de karşılaşmalıyız.

Onikinci evinizde üç veya daha fazla gezegen varsa (içlerinden biri Güneş, Ay veya Neptün'se), o durumda bilincinizin büyük bir bölümü onikinci evinizdeki çöplükleri ve altın madenlerini kazıyor olacaktır. Eğer bir ya da iki gezegen varsa, onikinci ev enerjileri ile uzlaşma ihtiyacını özellikle duyuyorsunuz demektir. Eğer onikince evinizdeki gezegenler birbirleriyle kavuşumdaysa, ama haritanızın diğer unsurları ile az bir açısı varsa, o zaman kendi içinize çekilme ihtiyacınız daha derindir. Onikinci ev enerjilerinizle bağlantı kuramadığınızı hissedebilir, iç ve dış dünyanız arasında bir bölünme yaşayabilirsiniz. Üçgenler ve altmışlıklar mı daha ön planda? Bu durum onikinci ev enerjileriniz için yapıcı çıkış noktalarını keşfetmekte size yardımcı olacaktır. Ancak öncelikle probleminiz motivasyon eksikliği olabilir. Kendinizle barış yapmak size daha kolay gelecektir. Onikinci ev yalnızlıkla ilgili olduğu kadar aynı zamanda, sınırlanma (kapatılma) evidir ve isteyerek veya isteğiniz dışında yaşamınızın bir döneminde sınırlanmayı gösterebilir. Onikinci evi güçlü olan pek çok kişi uzak yerlerde yalnız kalmayı seçmiştir. Burada ki Merkür, düşüncelerinizi doğrudan ifade etmek yerine lafı dolaştırmaya meyilli olmanıza yol açar (ya da kişi kendi kendine konuşur ve yazar). Bu insanlar onikinci ev enerjilerini yalnızca en çok güvendiği birkaç insana doğrudan açıklarlar; zira bunlar en savunmasız noktalarıdır.

Onikinci ev gezegenlerinizi anlamanın bir başka yolu da bunların geçmiş yaşamdan taşıdığınız, halledilememiş meseleler ve görevlerin ifadeleri olduğu perspektifiyle bakmaktır. Onikinci evinde Uranüs, Neptün ve Pluto bulunanlarınız, daha büyük bir topluluğun yüklerini taşıyor olabilirsiniz; zaman zaman bu enerjilerle yaptığınız içsel savaşı kaldıramadığınızı hissedebilirsiniz, çünkü çoğunlukla dünyayı yönetiyormuş gibi görünen anarşik, kaotik ve şiddetli enerjiler gibi insanlığın inkar ettiği gölgeleriyle karşılaşırsınız. Belki bu enerjilerle yüzleşme ve dizginleme ya da dönüştürmeyi öğrenme deneyimlerinizin, gezegenin evrimi üzerinde bir etkisi olabilir; eğer kendi içsel mücadelelerinizin sizi aşan bir anlam taşıdığına inanırsanız, acılarınıza dayanmak belki daha kolay olacaktır. Bu enerjiler, geçmişten getirdiğiniz duygulara yüklenmiş tortuların göstergesi olduğu gibi, erken çocukluk döneminde derinlere yerleşmiş, sizi bugün hala bilinçdışından etkileyen bir gerginliğe işaret edebilirler. Belki ebeveynlerinizden biri sizin onikinci ev enerjinizi, aile üyelerinden hiçbirinin (özellikle de sizin) bu enerjiyi dışarı çıkarmasına izin vermeden, güçlü bir şekilde kendinde gösterdi; bunun sonucunda siz bu enerjiyi bastırmaya çalışırken, bu konuda fazlasıyla kamçılanmış bir hale geldiniz. Belki ebeveynleriniz bu enerjinin ifade edilmesinin onaylanmadığını ve cezalandırılması gereken bir şey olduğunu doğrudan veya dolaylı yollardan ifade ettiler. Eğer kendinize, çocukluğunuz boyunca nelerle ilgili "yapma" dendiğini, aleni veya üstü kapalı olarak hangi yasaklar getirildiğini sorarsanız, bu konuların çoğunun onikinci ev enerjilerinizle ilgili olduğunu keşfedebilirsiniz.

Onikinci evinizin enerjileri, duygularla dolu olduğu ve bu duygular genellikle bastırıldığı için kendilerini dolaylı yollardan göstermeye meyillidirler. Yine de sıkça fütursuz ve aceleci bir tarzda bilincinize ve davranışlarınıza sızarlar. Ortaya çıktıklarında, onları ne kadar yadsıyorsanız kendinizi o kadar kontrolsüz hissedersiniz. Bir gün kendinizi Gulliver'in Lilliputluları gibi küçücük ve kendinizden uzak hissederken, ertesi gün (genelde bir onikinci ev transitine yanıt olarak) yine Gulliver'in devleşmesi ya da Harikalar Dünyası'ndaki Alice'in birden büyüten iksirini yutmuşsunuz gibi, kendi enerjinizle şiştiğinizi hissedersiniz. Ancak, yine kısa bir süre sonra dayanılmaz hale gelen ihtiyaçlar, arzular, duygular, hayaller, düşünceler ve dürtüler tarafından sürüklendiğinizi hissedersiniz. Onikinci evin bu "ya hep ya hiç" modeli, bu evin enerjilerini dikkate alan seçimler yapmadığınız takdirde, yaşamınız için oldukça yıkıcı bir durum yaratabilir. Ne zaman bu parçanızı bir süreliğine dışlasanız, daha çarpıcı bir şekilde ortaya çıkar. Uyuyan Güzel'in düğününe davet edilmeyen peri gibi, ortaya çıktıklarında sizi lanetlemek için ortaya çıkarlar. Reddedilen her türlü enerji bilince bozulmuş ve sorunlu bir halde yükselir.

Onikinci ev enerjileri gizli zayıflıklarınız, sizi yanlış yola sevkeden veya kendinizi hüsrana uğratan tutumlar, kendinizin korktuğunuz veya hoşlanmadığınız yönleriniz, fark etmenin acı verici olduğu psikolojik problemleriniz halini alırlar. Bu özellikler, eğer onları fark etmez veya kabul etmezseniz, sizi alt etmeye çalışan yabancı güçler gibi görünürler. Kendilerini çarpıtılmış olarak ortaya koyar, olumsuz ve öz yıkıcı bir şekilde işlerler. Kendinize karşı şefkatli olmadan, kendinizi affetme kapasitenizi geliştirmeden, insanın sınırlı olduğunu kabul etmeden, onikinci ev enerjilerinin bütünleşmesi ve dönüştürülmesi mümkün değildir. Sadece görkemli ideallere odaklanmaktan çok, tevazuyu öğrenmeye gönüllü olmak, kendinizi olduğunuz gibi sevmeyi istemek, onikinci ev enerjilerini bütünlemenin ön koşuludur. Neptün veya balık burcunun kendi evinde olması aşırı hassasiyet, bağımlılıklar, kaçmaya veya hayal dünyasına çekilme eğilimi, kendini kandırmayı veya kendi yönünü belirlemeden yaşamın içinde sürüklenmeyi tercih etmek gibi gizli zayıflıklarınız olduğunu gösterir. Yaratıcı veya tinsel kapasitenizi açık bir şekilde geliştirmek ve ifade etmekten kaçabilirsiniz.

Eğer Pluto veya Akrep burcu onikinci evinize yerleşmişse, içsel gücünüzden ve merhametsizliğinizden olduğu kadar, cinsel deneyimleri tamamen ıslah etmekten inkar ve korku oluşturabilirsiniz. Gizli zayıflıklarınız ise, kendinizi acımasızca yargılamanız, kendinizi merhametsizce zorlamanız ve yoğun ilkel enerjinizi olumlu bir şekilde kanalize etmek yerine bastırmanızdan kaynaklanan ani patlamalarınız olabilir. Yedinci evinizin yöneticisi onikinci evinizde olması, ilişki deneyimlerine karşı duygusal olarak hassas olabilir, hatta yakın ilişkiler içinizdeki savunmasız yanı uyandırdığı için bir partnere olan ihtiyacınızı reddedebilirsiniz. Yine onikinci evinde Neptün'ü olanlar, diğer insanlar için rahatsız edici olmayan deneyimler, onları duygusal olarak alt edebilir; doğuştan ruhsal ve aşır duyarlı oluşlarından her duygusal titreşimi, her türlü farklı ifadeyi kendilerine çekebilirler.

Onikinci evinizin zorlukları çok olsa da, armağanları da oldukça fazla olabilir. Zira bu ev sadece gizli zayıflıklarınızı değil, gizli güçlerinizi de gösterir. Onikinci Evinizde Bulunan Gezegenler Konuşsalardı (Sorunu devam edenler):


GÜNEŞ: Eğer sahnenin ortasına çıkarsam, bir daha asla bırakamam.

AY: Eğer şimdi ağlamaya başlarsam, asla duramam.

MERKÜR: Eğer deneyimlerimi sana anlatmaya başlarsam, konuşmayı asla kesemem.

VENÜS: Aşık olma konusunda kendime izin verirsem, aşktan başka hiçbir şey yapamam.

MARS: Eğer öfkemi dışarı vurursam, herkesi uzaklaştırırım.

JÜPİTER: Eğer zenginlik peşine düşersem, kendi açgözlülüğümü tatmin edemem.

URANÜS: Eğer gerçekte ne kadar sıradışı ve tuhaf olduğumu insanların görmesine izin verirsem, beni bir yere kapatırlar.

NEPTÜN: Eğer gerçekte ne kadar kırılgan olduğumu anlar ve bunu insanlara gösterirsem, bu acıya dayanamam.

PLUTO: Eğer içimdeki yıkıcı duyguları ifade edersem, bir volkan gibi patlarım. Birini
öldürebilirim.


Gizli Benliğiniz - Tracy Marks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iZ BıRaK ...