aKReP Devreleri


Mars ve Plütonun Karesi (İLK DEVRE)

Ekim ayında ve Kasım ayının ilk gününde doğan Akrep insanları üzerinde öncelikle Plüton’un ve sonra Mars’ın etkisi bulunmaktadır. Her ikisi de sert kişilik etkili olan bu iki gezegen, birinci devrede doğan Akrep insanlarını akıl almaz bir savaş makinesi haline getirebilir. Yarışmacılık, savaşçılık, cinsellik, tutkular, başkaları üzerinde egemenlik kurma hırsı, karizmatik görünme arzusu doruk noktadadır. İlk devre Akrepleri, kural olarak Mars’la Plüton arasında, yani sıcaklıkla soğukluk, yumuşaklıkla sertlik, bebek tavırlarıyla ciddilik, acelecilikle planlama arasında gidip gelirler. Ancak bebeksi görünüm arkasında bile geleceğe ilişkin bir planlama vardır, her davranış yükseklere doğru yürüyüşün birer adımıdır. Mars’ın açıklığıyla Plüton’un gizliliği iç içe girmiştir. Bir görünür bir kaybolurlar, bazıları görünür ve belirli bir yörüngede hareket ederken, bazıları hedeflerine varmak için karanlık ve dolambaçlı yolları takip ederler. Ancak Mars’tan ziyade Plüton etkisi söz konusu olduğundan, ilk devre Akrep insanları için gizlilik her şeyden önemlidir. Onlar hesaplaşırlar, kendileriyle ve diğer tüm insanlarla. Bu hesaplaşmada acımanın ve duygusallığın yeri yoktur. Bir tarafı tutmaları gerekiyorsa, bu da kendi taraflarıdır.

Neptün Etkisi (İKİNCİ DEVRE)

Kasım ayının 2-12’nci günlerinde doğan Akrep insanında ise Mars ve Plüton’un yanı sıra Neptün gezegeninin de etkileri bulunur. Bu yüzden Balık insanları kadar olmasa da, diğer Akreplere göre daha hayalperesttirler. Hayaller kurup sonra da bunların gerçekten olmuş olaylar olduğuna inanabilirler. Bu nedenle de komplo teorisyeni haline gelebilirler. Düşleri de renkli yani fantezi doludur. Ya beyaz atlı bir prens olurlar, ya da beyaz atlı bir prensle evlenmeyi düşlerler. Zira böylece daha güvenli bir hayat yaşayacaklar ve daha güçlü olacaklardır. Rüyalarında gelecekteki olayları görme ihtimalleri fazlalaşır. Neptün etkisi bu dönem Akreplerini değişken ve kararsız yapar. Durgun ve sakin bir göl halindeyken, birdenbire fırtınalarla çalkalanan okyanusa dönebilirler. Sık sık karar değiştirebilir, verdikleri sözlerden dönebilirler. Bu devrede doğan Akrepler, sakinliklerini korudukları sürelerde daha sevimli, az da olsa merhametli, giyimleri parıltılı ve renk uyumlu, daha sıcak ve canayakın, daha gizemli ve büyüleyicidir. Ancak gerçek dünyadan kopma, uyuşturucu ve alkol bağımlısı haline gelme riski taşırlar. Suç işleme meyilleri de artar. Düş güçleri fazla olduğundan yaratıcılık yetenekleri gelişmiştir. İntikam alırken bile kimsenin düşünemeyeceği usuller icat edebilirler. Neptün ve Plüton etkilerinin birleşmesi bu dönemde doğan Akrepleri, tümüyle toplumun dışına itebilir. Zira toplumsal kurallar onlara göre değildir ve toplum bilincinin üzerinde bir bilince sahip olduklarını düşünürler. Diğer Akrepler sizin yalnızca düşüncelerinizi okuyabiliyorken, bu devrede doğan Akrepler düşüncelerinizin yanı sıra ruhsal durumunuzu da algılarlar.

Ay Etkisi (ÜÇÜNCÜ DEVRE)

Kasım ayının 13’ünde ve sonrasında doğan Akrep insanlarında Plüton ve Mars gezegenlerinin yanı sıra Ay’ın da yoğun etkisi bulunmaktadır. Ay etkili Akrepler, Yengeç insanları kadar olmasa da, diğer Akreplere göre ailesine, özellikle annesine, eşine ve çocuklarına daha bağlıdır. Hafızaları daha kuvvetli, sezgileri daha güçlü, yürüyüşleri salınımlıdır. Bu devre Akreplerde duygusallık, yakınları bakımından korumacılık ve kıskançlık doruk noktadadır ve büyüseler bile çocuksu davranışlar sergilerler. Kıskançlıkları ve korumacılıkları güç kullanmalarına neden olabilir. Ancak kendileri kıskançlık uyandıran hareketlerden kaçınmazlar. Aşırı duyarlı bir karakter yapısına sahiptirler. Çok çabuk sinirlenir, kırılır, heyecanlanır, tepki gösterirler. Sanki kavga yapmaya hazır durumdadırlar. Başkalarının gülüp geçeceği tavırlar karşısında yumruklarını konuşturabilirler. Yengeçler kadar olmasa da, Ay’ın hilal evresinden başlayarak bedensel, ruhsal ve duygusal bakımdan güçlenmeye başlar, dolunaydan itibaren bu güçlerini kaybederler. Hilal evresi öncesindeki günlerde her yönden bitkin bir ruh hali sergileyebilir, dolunay evresinde ise çılgınlaşabilirler. Bu devrede doğan Akrep kadınlarında annelik olgusu doğuştandır. Çocuklarının üzerine titrerler ve çoklukla çocuklarını kendilerine bağımlı hale getirirler.

İnsanın Burçlar Kuşağındaki Yürüyüşü - Hasan Kocabaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iZ BıRaK ...