Yalnız ve Tehlikeli


Yalnız ve Tehlikeli

Genellikle ilk devre Akreplerini simgeleyen, sıcak ve nemli bölgelerde yaşayan, vücutları sert kitin bir tabaka ile örtülü, kıvrık ve kalkık kuyruğunda zehir iğnesi bulunan yaratık: Akrep. Yassı halkalardan teşekkül eden vücut; başla kaynaşmış bir gövde. Gövdede önden arkaya doğru büyüklükleri artan, uçları çift çengelli dört çift yürüme bacağı bulunur. Düz ve kaygan yüzeylere tırmanamazlar. Bir yay gibi sırta doğru bükülebilen akrebin kuyruğu, eğrilmiş zehirli mızrak taşıyan şişkin halka ile biter. Akrep, yürüdüğünde kuyruğunu kaldırır. Akrepler yalnız yaşamayı severler. Gündüzleri taşların altında, duvar yarıklarında veya yeraltına kazdıkları dehlizlerde gizlenirler. Bu yönleriyle de gizliliği seven, birkaç dostu dışında yanına kimseyi yaklaştırmayan Akrep insanlarına benzerler. Bazı akrep cinsleri ise, yumurta zamanlarında ve deri değiştirecekleri vakitlerde, taş ve ağaç dallarıyla çevrelerine çember şeklinde duvar yapar, bu duvarı yükselterek kubbemsi bir yapı oluşturur ve burada gizlenirler. Adeta çevrelerine görünmez bir çember çizen ve bu çemberin içine kimseyi yaklaştırmayan Akrep insanları gibi. En çok korktukları şey ateştir. Eğer çevreleri çember şeklinde ateşle sarılır ve akrep kurtulamayacağını anlarsa, zehirli iğnesiyle kendini sokarak intihar eder. Akrep burcu insanlarının çatışma halinde bulunduğu insanlar da ateş grubu olan Koç, Aslan ve Yay insanlarıdır. Yedi sekiz adet gözleri olmasına rağmen, görüntü alışları net değildir. Akrep insanları da genellikle gördükleriyle değil süper hassas altıncı hisleriyle hareket ederler. Gözlerini daha çok karşılarındaki kişiyi etkilemek, manyetik bakışlarla karşısındaki kişinin düşüncelerini okumak için kullanırlar. Akrepler, neredeyse bir yıla kadar açlığa ve susuzluğa dayanabildiği gibi, kopan organlarını yenileyebilmekte ve radyasyon ışınlarına aşırı derecede dayanabilmektedir. Üç hafta süreyle bir buz kalıbında dondurulan akrep, buz eritildiğinde hiçbir şey olmamışçasına yürüyüp normal hayatına dönmüştür. Akrep insanlarının da, çoğu bilinmeyen olağanüstü yetenekleri bulunmaktadır. Çiftleşme sonucu dişi akrep, erkeğini yer. Akrep insanlarında ise bu olgu, eşin bedenini değil kişiliğini ortadan kaldırmaya yönelir. Akreplerin dört çift akciğeri vardır ve ömürleri boyunca yedi kere deri değiştirirler. Bu nedenle Akrep insanları uzun soluklu koşabilen, uzun mücadeleler sonucu ulaşılabilen hedeflere usanmadan yürüyebilen, kendilerini yenileyebilen, yeni bir hedefe kilitlenince eski ilişkilerini sırtından atabilen yapıya sahiptirler.

Akrep Arketip: Katil, dedektif

Kitlelerin kontrolü, cazibe, karşı gelme, ölüm, seks, metafizik, gizli olan, anlaşılamayan, başkalarının malının kontrolü ve onlardan geçinme - asalaklık, farkındalık, toplu yıkım, katliam, intihar, cesaret, kötümserlik, nefret, acımasızlık, milliyetçilik, rasizm, felsefi akım olarak nihilizm (hiçcilik). Akrep her sözden anlamlar çıkarır, bir şeylerin altını kurcalar. Bu enerjinin dışarı atılması, öfke, kin, seks ve yok etme güdüsü olarak ortaya çıkıyor. Ne var ki bunlar, enerjinin bilinçaltı tarafı. Akrep´le artık kendimizle yüzleşme ve onun getirisiyle ezilme aşamasına geldik demektir. Çok çok fazla güven duymadan kendisini asla ve hiçbir koşulda açmayacaktır. Buna karşılık Akrep, karşısındakini konuşturur ve onun açılmasını sağlar; Akrep için sonradan kullanacağı silahlara sahip olmak, son derece önemlidir. Akrep burcu ahlakı simgelemez ve dürüst savaşmaz. Çok derinlerde yara almaktan korkar ve bundan dolayı, bilincini geliştirmek ister. Birçok şeyin farkındadır ve bu farkındalığını, çoğu zaman başkalarına karşı kullanmaktan çekinmez. Akrep burcu, insanın kendisiyle yüzleşmesi demektir. Kendimle yüzleşme duygusunun içine girmenin de çok kolay olmadığı açıktır. Akrep bundan ne kadar kaçmaya da çalışsa, bu derinliğin içine sık sık girmekten kendini kurtaramaz. Dikkat edilirse, bu noktada Akrep`teki "kötü" (Killerinstinkt), kaybolmaz, ancak yönlenir. Bu durum, aynı zamanda kişinin misyon sahibi olmasını ve kitleleri yönlendirmesi anlamına gelir ve olağanüstü olumlu bir enerjidir; farkındalık artar ve bilinç gelişir. Eskiler hep derler," sevgiyle nefret arasında ipince bir çizgi vardır" diye. Karanlıkların semboliği Plüto, bu ipin nefret tarafındaki adıdır. Plüto, genel anlamda nefreti, kötü olanı, temiz olmayanı ve ahlaki değerlere ters düşen herşeyi bünyesinde barındırır. Onunla birlikte öldürme ve yoketme isteğinin ne demek olduğunu anlarız. Bu nedenle, psikolojide "Killerinstinkt (Katil içgüdüsü)" , tam olarak bu gezegene ve sembolizmine karşılık gelir. Plüto´da önemli bir özellik görüyoruz. "Ya hep ya hiç" (Bu psikolojide rahatsızlık-hastalık olarak geçer). Plüto´da taviz, ödün gibi değerler yoktur. Bunlar olmadığı gibi, belirli ahlaksal özelliklere de rastlayamazsınız. O, "her yola başvurarak ele geçirme" duygusunun ismidir. Plütonik kişilerin üstlerine nefret duygularıyla ne kadar gidersiniz, onlar o oranda güçleneceklerdir. Plüto siyahtır ve insan psikolojisinin derinlerinde yatan nefret duygusunu simgeler; saldırganlık, yoketme ve nefret, her zaman reddettiğimiz ama bize ait olan tipik insani özelliklerdir. Mitolojik olarak Pluto, Hades´tir. Adına bir tek anıt yoktur, tamamen yalnızdır veya yalnız bırakılmıştır. Plüto, aynı zamanda da cehennemin hakimidir. Cehennemin bir hakimi var bildiğimize göre: Şeytan. Böylece Plüto´yu daha iyi tanımak için Şeytan´a biraz bakmak gerekiyor.

1. Şeytan, kendisini insandan üstün görür (kibir).
2. si, "asla, ne olursa olsun kabul etmemek, taviz vermemek".
3. sü, başkaldırı.
4. sü, insafsızlık-vicdansızlık. Plüto´da insaf duygusu yoktur ancak, sebep olarak tanrıyı görür; tanrı da onun fikrince kendisine öyle davranmıştır.

Plüto, aynı zamanda cazibe ve seksiliği de simgeler. Bir vampiri gizemli ve seksi kılan
nedir? Aslında çürümüş ceset ve kan kokusundan başka hiçbirşeyleri yoktur.

İnsanın Burçlar Kuşağındaki Yürüyüşü - Hasan Kocabaş

1 yorum:

  1. Bak bu yazıyı sevdim. Niye yaylarla anlaşamıyorlar , belirtmiş. Biz ateş grupları pek kendimizi saklamayiz. Tamam diğer iki ateş bizim kadar açık ve net olmayabilir ama akrep denilen tipoloji gibi sinsi, arkadan is çeviren ...olamayız hic. Bunu yüzüne söyleyince düşman oluyor normal. Asalaklık konusuna da son derece katılıyorum.

    YanıtlaSil

iZ BıRaK ...