aKReP


Temel Unsur: Su (Suyun buz hali)
Grup Özelliği: Negatif (dişi, edilgen, pasif)
Beden Yapısı: Soğuk ve nemli
Yeteneksiz Olduğu Roller: Affedicilik
Yönü: Batı
Kendisine Zarar Verenler: Venüs (Boğa ve Terazi)
Zor kişilik: Anlaşılması ve birlikte yaşanılması zor kişilik, gizlilik, az sayıdaki dost çevresi
dışına kapalılık, kapalı kutu olma, güçlünün ve kazananın yanında olma
Aşırı Cinsel Arzu: Harem kurmaya veya koleksiyon yapmaya meyil
Özgüven ve Gurur: Kibirliliğe bürünen gururluluk, kendine aşırı güven, sert ve ciddi görünüm

Akrebin Sağlığı:

  • Akrep insanına gereken, biraz kanaat, biraz hoşgörü, biraz merhamet, biraz bağışlama, normal bir hayat, uyku ve dinlenme gibi temel ihtiyaçların karşılanmasıdır.
  • Bu dünyanın verebileceği her şeyi almak ister; bunun için de fiziksel ve manevi kaynaklarını acımasızca harcarlar. Olmayacak hedefler yüzünden sürekli huzursuz olması, insanların en basit olumsuzluğunu abartarak gerginleşmesi, sinirlerinin yıpranmasına sebep olur. Bunun sonucu olarak baş ve karın ağrılarıyla başı derttedir.
  • Cinsel açlıkları da çoklukla bu organlarının hastalanmasına sebep olur. Vücudun ateş sisteminde de problemler yaşayabilir. Ancak yenilenme yeteneği sayesinde çabuk iyileşirler.


Akrebin Cinsel Tercihleri, Aşkı ve Evliliği

  • Akrep insanının en büyük problemi sevilmeme kaygısı ve başkalarının kendisinden daha çok sevilmesi olgusudur. Bir insana, sırf kendisinden daha çok sevildiği için düşman olabilir ve yok etmek için uğraşabilirler.
  • Kadın Akreplerin ilişkileri bir gecelik flörtler değildir, herkesle de ilişki kurmazlar. Sadece şahsiyetli erkekler ona aday olabilir. Esrarengiz bir yapısı vardır. Ona yaklaşmanın yolu “açıklıktır”. İltifattan hoşlanır ama yağ çekilmesi onu kızdırır. Sevgilisine iyi bir ev ortamı hazırlar ve çocuklarıyla yakından ilgilenir. Ancak huzurlu bir evlilik ona göre değildir; aşk ilişkisinde kavgayı da mutluluğun tuzu biberi olarak görür. Aksi halde evliliği sıkıcı bir ilişki olarak görecektir.
  • Akrep erkeklerinin iki kategoride düşünmek gerekmektedir: Kötü cins erkek akrep, çekilmez eştir. Durmadan sevgili değiştirir, eşinin gözünün önünde bile başka kadınlarla flört edebilir. Aşk ona tamamen yabancıdır. Kaba, saltanat düşkünü ve kincidir. İyi cinsi dahi beraber yaşanması zor karakterlerdir.


Akrep Doğarken
Bütün hüznüyle sonbahar. Toprağın katkılı yüzeyinin çürümesiyle humuslu toprağın oluştuğu günler. Tarlalar tümüyle boşalır, ağaçlar akşam güneşinin rengine bürünür, yapraklar dökülmeye başlar, insanlar evlerine çekilir. Ara sıra güneş göz kırpsa da, insanların içini ürperten rüzgarlar esmektedir artık. Bu rüzgarlar arada bir fırtınaya da dönüşecektir. İçimizi ısıtan güneş yok, rengarenk çiçekler yok, meyve ağaçlarının dalları boş, gönlümüzü ferahlatan çiçekler ve çimenler kurumuş, tam bir sessizlik, tam bir yalnızlık. Artık kendini dinleme zamanı gelmiştir, dinleme ve muhasebe yapma zamanı. O günlerde doğan bebek gibi. Sessiz, sakin ve sizden uzak. Anne babaya sabır düşer. O doğmadan bir müddet önce veya o doğduktan bir süre sonra bir yakınınızı da kaybedebilirsiniz. Zira o ölümün ve yeniden doğuşun sembolü olarak dünyaya teşrif etmiştir.

Akrep Büyürken
Çalışkan, becerikli, başarılı, kararlı, ancak kaprisli, soğuk, iletişimsiz, gizemli, ilginç bir çocuk. Dilerse okulunun en başarılısı olabilir, istemezse yerinden bile kıpırdatamazsınız. Daha çocukken gizli ve gizemli işlerle uğraşabilir, kaprisleriyle çevrelerini bunaltabilir ve yalnız kalabilirler. Küçük yaşta etik değerlerle donatılmaları lazım. Zira tahmin edemeyeceğiniz derecede acımasız olabilir, hayvanlara ve insanlara eziyet etmekten zevk alır hale gelebilirler. Akreple anlamlı iletişim kurabilmeniz için öncelikle onun güvenini kazanmanız ve derin duygularını sezebilmeniz gerekir.

Dünyaya Geliş Amacı
Akrep insanının dünyaya geliş amacı, geçmişle, gelecekle ve çevre etkileriyle hesaplaşmak, ancak bu arada her günü ertesi gün ölecekmiş gibi yaşamaktır. Her istediğini yapmak, duygularını ve içgüdülerini gemlemeden hareket etmek, içinden geldiği gibi davranarak yaşadığı gibi hissetmek. Aslanın aksine gösteri yapmaksızın… İnsanın her istediğini yapması iki şeye bağlıdır: Güçlü olmak ve sınırlamaları kabul etmemek. Akrep insanı gücü iki şeyde görür; çok para ve en tepede olmak. Bunları elde edebilecek iradeye, ne pahasına olursa olsun kararlığına ve manyetizma gücüne yani insanları etkileme yeteneğine de sahiptir. Gücü elde etme yolunda onu engelleyebilecek yasaları, gelenekleri ve çevre etkilerini yok etmek, yok edemiyorsa dolanmak için Mars’ın savaşçılığı ile Pluton’un yer altı dünyasıyla ilişkisi onu kamçılar. Ya o gücü elde edecek, ya da ölecektir. Zaten herkes ölmüyor mu? Ha bir gün önce, ha bir gün sonra, ne fark eder. Akrep duygularının ve sezgilerinin derinliklerine inmeli, kendisiyle yüzleşmeli ve doğru adımları bulmalıdır. Duygusal yanını, özellikle cinsellik yönünü de doğru yorumlamalı, gösterişten kaçınmalıdır. Aksi halde ölümle savaşırken, yeraltının karanlık dehlizlerinde kaybolup gidecektir. Kaybolduğu yer, yer altı olmasa bile. Koçlar gibi akrepler de savaşçı ve yarışmacıdır. Ancak tek hedefi zirveye ulaşmaktır. Koçlar gibi ülkeler fethetmek değil. Ne yapacağına zirveye ulaştıktan sonra karar verecektir. Zirveye ulaşmak için de her yol serbesttir. Ya önündeki engeller kendiliğinden kalksın, ya da yok olsun.

Kuralları Ben Korum!
Akrep insanları, gezegenleri Pluton gibi, nerede ne kadar kalacağına kendisi karar verir, kime ne kadar süreyle hükmedeceğine de. Kuralları kendisi kor ve kendi koyduğu kurallar dahil hiçbir kurala uymaz. Kuralları kendisi koyduğuna göre, dilediği zaman değiştirme yetkisi de kendisindedir. Akrep insanları gibi Pluton gezegeni de tek kelimeyle tuhaftır. Daire veya elipse benzemeyen eğri büğrü bir yörüngeye sahiptir. Yörüngesi diğer yörüngeleri kesen tek gezegendir. 122 derecelik eksensel eğimi ile yan gelip yatan insan görünümündedir; iktidar sahipleri veya örgüt liderleri de bütün işlerini adamlarına gördürüp kendileri yan gelip yatmazlar mı? Göbek bağlamalarının ve enselerinin kalınlaşmasının sebebi de budur büyük ihtimalle. Ayrıca Pluton’un daha zor fark edilen ikizinin olması, hem örgüt liderlerinin arkasındaki gücü, örgüt lideriyle iktidarı elinde bulunduranlar arasındaki güç paylaşımını ortaya koymaktadır. Burç takımyıldızlarında kalış süresi de birbirinden farklıdır, her burçta dilediği kadar kalır, yani dilediği kadar hükmeder. Pluton; yalnız ve ıssız bir dünya. Donuk bir görünüm ardına gizlenmiş patlamaya hazır gazlar… Tıpkı Akrep insanları gibi: Kaya gibi sert bir yapı, kaya gibi aşınması zor bir irade. Merhamet ve sevgi azlığı. Patlamaya ve patlamalara sebep olmaya hazır… Karakter yapısı nedeniyle yalnızlaşan, bu nedenle de toplumdan uzaklaşan akrep insanları, bunun nedenini kendilerinde değil toplumda arar ve toplumu hedef alan gizli bir dünya kurar ve o dünyada yaşarlar. Akrep insanları da, köşeye sıkıştırıldıklarını (Plütonyum-Radyum karışımı) hissettiklerinde beklenmedik tepkiler gösterebilirler.En azından çevrelerini, canlıları zehirleyen nükleer atıklarla dolu bir çöplüğe çevirebilirler.

Yönetim ve Organizasyon
Akrepler iyi bir organizatör değildir ama yönetmeyi iyi bilirler. İyi bir organizatör olamamalarının nedeni, insanlara sevgi ve saygıyla değil, acımasız bir otoriter tavırla yaklaşmalarıdır. Bu nedenle genellikle astları veya çalışanları tarafından sevilmezler. Böyle bir kişiliğin emri altında organizasyon oluşturulması ise mümkün değildir. Onlar, tek adamlığa dayalı olarak ve uzun soluklu olmayan işlerde mükemmel bir yöneticidir. Uzun bir süre bir makamda kaldıklarında ise, edindikleri düşmanlar o kadar çoğalır ki hepsiyle birden savaşmaları ve böyle bir savaşı kazanmaları mümkün olmaz. Bu nedenledir ki, Akrep bir yöneticinin emrinde uzun süre çalışabilmeyi başaranlar genellikle kişiliklerini yitirip tek tip haline gelmiş varlıklardır. Arka arkaya sigara ve kahve içer, verdiği emirleri kontrol eder ve bir anda çökerler. Onlara küçük bir görev verir veya büyük makamlarda iseniz kendinize aktif danışman yaparsınız. Onların gözü ise yüksek tepelerdedir. Ancak bu niyetini kendisine saklar ve işini mükemmel şekilde yapmaya devam eder. Hayranlığınız artar ve daha önemli görevler verirsiniz. Ancak bir müddet sonra koltuğunuz altınızdan kaymaya başlar, minnet duygusu yoktur akrepte. İçinize korku düşer ama korkunun ecele faydası yoktur.

Dostluk Çemberi
Akrep insanının dostları sınırlı sayıdadır. O, çevresinde görünmez bir çember oluşturur ve bu çemberin içerisine alacağı insanları çeşitli deneylerden geçirir. Belki de okuduğu beyinler ve soğurduğu ruhlarda kendisi hakkında hiçbir şekilde olumsuz duygu ve düşünce taşımayanları seçer dostluk çemberine. Ve onun dostluk çemberine girebilenler bunu bir lütuf kabul etmeli ve minnettarlığını bir şekilde hissettirmelidir. Oldukça kuşkucu olan akrep insanı, en küçük olumsuzluk sezdiği insanları bu çemberin dışında tutar. Bunu belki bir bakışla sağlar, belki acı bir sözle, belki de kavgayla. Dostlarına karşı oldukça cömerttirler ama dostlarıyla yalnızca uygun buldukları sırlarını paylaşırlar. Ne olur, ne olmaz. Onların, dostlarında aradığı ise tam bir teslimiyettir.

Aysberg
Akrep burcunun temel elemanı (unsuru) sudur. Ancak akrep insanının sabit/değişmez ruhu ve gezegeni olan Pluto birlikte düşünüldüğünde, bu su ya buz halindedir, yahut yeraltında dışarıya çıkacağı günü kollamaktadır. O bir Aysbergdir. Zira görebildiğiniz kısma (tanıyabildiğiniz özellikleri) ancak yüzeye çıkabilmiş çok küçük bir parçasıdır. Görünmeyen bölümü ise çok fazladır ve derinlerdedir. O, bir yönüyle de yeryüzünü yaşanılabilir kılan iklimlerin dengeleyicisidir. Onlar olmasaydı belki de sıcaktan kavrulurduk. Onu donmuş bir göl, çatı kenarlarından sızarken oluşmuş buz parçaları olarak da görebilirsiniz. Akrep insanına onun izin vermediği ölçüde yaklaşırsanız, yani yasak bölgeye girerseniz, dondurucu ve delici bakışlarıyla karşılaşırsınız. Yasak bölgeye girmek için sivri uçlu bir buz parçasının beyninize saplanmasını, soğuktan donmayı veya ayağınız kayarak düşmeyi göze almalısınız.

Akrep Tepkisi
Akrep insanları kendilerini mükemmel bulur ve her şeyin mükemmel olmasını ister, yani kendisinin uygun gördüğü gibi. Bu nedenle hata kabul etmez, herkesi ve her şeyi eleştirir. Ancak kendisinin eleştirilmesine tahammülü yoktur, hatalı olduğunu bilse bile. Üzerine gidildiğinde veya sıkıştırıldığında saldırıya geçecek, iğnesini veya dişlerini (yılan) rasgele saplayacaktır. Onun yanında sevdiğiniz birinden övgüyle söz etmeyin, zira bir başkasının kendisinden üstün olduğunu kabullenemez ve övülen kimseye karşı savaş açar. Ancak akrep insanının savaşı, Koçlar gibi açıktan yapılan bir savaş değildir.

İnsanın Burçlar Kuşağındaki Yürüyüşü - Hasan Kocabaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iZ BıRaK ...