ASC Yay

Yükseleni yay olan, daha doğrusu Yay burcundan olanlar genellikle çift kişiliklidir. Biri oldukça içine kapanık, duygulu ve kolay etkilenen, diğeri cesur, atak, hatta tedbirsiz. Bu da sizin zor tanınır, zor teşhis edilir bir kişiliğe sahip olmanıza sebep oluyor. Sizin için eylem önemlidir, sonuç değil. Bu sizin en baş kusurunuz. Temelde anlayışlı, başarı hırsının harekete yönelttiği birisiniz. Başkalarına haksızlık yapılmasına veya zarar verilmesine dayanamıyorsunuz. Bunları kendinize yapılmış gibi hissediyorsunuz. Yükselen burcu Yay olanlar genellikle birkaç alanda birden fazla yetenek ve beceriye sahiptirler. Birden fazla uzmanlık dalı edinebilirsiniz. Baskı, sınırlama ve şunu yap şunu yapma gibi emirler en çok nefret ettiğiniz şey. Çabuk kızıyor, sonra hemen sakinleşiyor, kin tutmuyorsunuz. Yeni fikirler, yeni hayat tarzlarına kolaylıkla adapte olabiliyorsunuz. Çok ilerici ve berrak fikirlisiniz.

Yay burçlular genç ve mutlu bir davranış içinde olurlar ve bunu yaşlılıklarına kadar sürdürürler. Açık yürekli, art niyetsiz ve safsınız. Kırıldığınızda veya etkilendiğinizde aklınıza geleni hemen söylüyorsunuz, ama esas yapınız dostça hatta yumuşak. Temel fikirlerinize saldırıldığı zaman parlıyorsunuz. En çok kendi özgürlüğünüzü ve bağımsızlığınızı seviyor ama basit yaşamdan hoşlanıyorsunuz.

Tartışmalı, kavgalı çevrelerde mutsuz olursunuz. Tatsız bir duruma sıkışmaktansa, neyi olsa feda etmeye hazırsınız. Aynı şey, tatsız yerler ve tatsız insanlar için de geçerlidir. Sizi anlamak sandığınızdan da zor. Karmaşık bir insansınız. Hep tetiktesiniz, dost davranışlı, dışa dönük, konuşkansınız. Cesaretinizden kuşku duyulamaz. Sizi tanımayanlara sessiz ve çekingen görünseniz bile, yeterli bir cesarete sahipsiniz. “Aman bulaşmayayım” düşüncesi sizi pısırık görmelerine yol açsa da bu böyledir. Zekisiniz. Dinin uygulama ve ibadetine değilse bile anlamına ve ruhuna bağlısınız, inanıyorsunuz. Araştırma ve etüdlere yatkınsınız. Mantıklı bir insansınız. İleri görüşlü, güzel konuşan hoş sohbetsiniz. Fikirleriniz de çoğu kere alışılmadık fikirler.

Aile bağlarınız gevşek. Ya babanız, ya da kayınpederinizle ilgili bir durum, size hapsedilmek kadar acı vermiş. Babanızdan herhalde erken yaşta ayrılmışsınız. Kendi çocuklarınızdan da ayrılabilirsiniz. Kardeşlerinizle ilişkileriniz fena sayılmaz ama, onlardan size hayli problem çıkar. Size iki veya daha fazla evlilik veya ilişki gözüküyor. Bunlardan biri hayattaki mevkiniz için hiç de iyi olmayacak. Bu geleceğinizi dahi etkileyebilir. Ama kendinizi o ilişkiden kurtarmayı başarırsınız. Anneniz ya da babanızın ölümünde siz baş uçlarında olamayabilirsiniz. Çok seyahat edeceksiniz. Birçok tehlike, siz evinizden uzaktayken sizi yakalar. Uzun süreli ve değerli bir meslek hayatı bekleyebilirsiniz. Büyük ihtimalle son günleriniz uzak bir ülkede huzurlu günler olacak.

Anna Clodio


İmajı: Ben iyiyim (ahlak ve kalite açısından)
Hayata Yaklaşımı: Her şey yoluna girer (Tanrıya güven) Yükselen Yay idealist, bağımsız ve iyimser bir kişisel stili vurgular. Yay süreci artık yüzeydedir. Yay yükselirken doğan insanın olumlu, hevesli, felsefi bir görüntüsü vardır. En güçlü mesajı: “Her şey iyi olacak”tır. Hayatını sürdürmek için bu yaklaşımı benimsemek zorundadır. Kendisini felsefi yaklaşımlar ve inanç sahibi bir doğa ile ifade eder. Uyum sağlama yeteneği olan değişken bir kişiliktir. Yükselen Yay hayatı deneyimleme peşindedir. Evrenin işleyiş biçimine duyduğu merak ve hayranlık nedeniyle sınırlı bir varoluş biçimine takılıp kalmak düşüncesi onu dehşete düşürür. Prangalara dayanamaz. Belirli bir yaşam tarzı oluşturmaya gönülsüzdür. Doğayı ve olayların sadece aydınlık yanlarını görme eğilimi nedeniyle sık sık hayal kırıklığına uğrar. Yüzeysel bir kayıtsızlık ve konuşkanlık içerisinde, bazen yapabileceğinden fazlasına söz verebilir. Endişelenmesini gerektiren durumlarda gerçekçi olmayan beklentilerin, umutların peşinden koşar. Her zaman samimi ve iyi niyetlidir. Bilinçsizce abartma huyu olabilir. Yüksek hedefler belirlerken gerçekleri de dikkate almayı öğrenmelidir. Yay yükselirken doğan kişinin en önemli dersi düşünceler dünyası ve ilhamları ile ideal hedeflerinin pratik uygulamaları arasındaki dengeyi sağlamaktır. Yükselen Yay evrenin işleyişini sezen bir duygu ile doğar. Geleneksel anlamda bir dindar olabilir. Sonsuz iyimserliği ile diğer insanları her şeyi evrenin ruhu ışığında görebilmeleri için yüreklendirebilir. Enerjisini olumlu yönlendirirse ilham aşılayan bir öğretmen olabilir. Kendisi de öğrenme çabalarına hiçbir zaman ara vermemelidir, çünkü amaçsızlık uyuşmasına sebep olabilir. Yetersiz bilgi ile inançlarını oluşturarak fanatikleşebilir, her şeyi bildiğini varsayabilir. Dürüstlük doğal bir özelliğidir. Yükselen Yengeçle birlikte Zodyak’taki en büyük kurtarıcıdır. Yükselen Yay sonunda insanları kurtarmak yerine onlara kendilerine yardımcı olmanın yollarını göstermeyi öğrenecektir. Bu Yükselen’e sahip kişi doğru sözlü olmak konusunda sınırları aşıp zalimleşecek kadar ileri gidebilir, hatta patavatsızlaşabilir. Herkesin onun amaçlarını anlamasını bekleyebilir. Kişisel ilişkilerinde beklediği zeka ve anlayıştır. Özgürlüğü kısıtlanmadığı sürece ömür boyu sadık kalır. Enerjisini birkaç yönde dağıtması yüzünden hiçbir şeyi tamamlayamaması söz konusudur. Motivasyonu için yeni ufuklara ihtiyaç duyar. Günlük işlere heyecan katmanın bir yolunu bulması gerekir, yoksa enerjisini takviye edip önündeki işe konsantre olamaz. Dağınık ve başıboş görüntü verebilir, ama kendi felsefi yöntemleriyle herkesten daha çok iş bitirebilir. Yükselen’i Yay olanlar karşıt burçları İkizler’in
özelliklerini inceleyerek çok şey öğrenebilirler. Bu durumda İkizler’in konuyu her yönüyle tarafsız gören özelliklerini benimseyerek dengeyi sağlayabilir, geniş bilgi toplama ve aktarabilme yeteneğinden öğrenerek inançlarını oluşturup felsefelerini insanlara sunulabilecek hale getirebilirler.

Astroloji Dersleri - Barış İlhan

Yükselen Yaylar evrenin gezgin, maceracı ruhları.
Neşelidirler. En tipik özellikleri gülümsemeleridir.
Yükselen Yayın gülümseyen dudakları, neşeli bir yüz hattı vardır.
Yay Yükselenlerin duruşunda filozof bir hal vardır ya da bilge kişi.
Hareket severler. Bir yerde uzun kalmaktan çabuk sıkılırlar. Gezmek, dolaşmak, bir şeyleri keşfetmek, hareket halinde kalmak isterler hep.
Huzursuz, geniş tarlaları ve doğayı özleyen ve kaçıp giden asi ve asil atlar gibidirler.
Asil yanları vardır.
Adildirler.
Açık sözlüdürler. Düşüncelerini art niyetsizce, olduğu gibi söylerler. Herkesi kendi gibi iyi niyetli, açık gönüllü sanırlar.
Ancak bu açık sözlülük daha sonra başlarına dert açar, çünkü bazen açık olayım derken çam devirirler.
Yay Yükselen fiziksel olarak uzun boy verir genellikle. Uzun boylu değilse bile, sportif ve rahat tavırlı bir beden verir.
Saçlar gürdür, atın yelesi gibi dalgalanır.
Yükselen Yay burcunun yönetici gezegeni Şans ve genişleme, bolluk yıldızı Jüpiter’dir.
Jüpiter’in onlara kazandırdığı hem öğretici, hem öğrenmeye, bilmeye meraklı yan ve filozofik bakış açısından dolayı, girdikleri ortamda insanların saygısını kazanırlar kolayca.
Hatta insanın onların yanında ceketini ilikleyesi gelir.
Onların karizması bilge hallerinden, alanında otorite olmalarından gelir. Ve tabii her an kaçıp gidecekmiş gibi duran özgür ruhlarından.
Saygıyı hak eden hayat görüşleri, hayata ektik bakışları, adil, paylaşımcı yapı ve ayrıca işlerinin uzmanı olmak gibi özelliği nedeniyle toplumun “saygı duyulan” kişileridir.
Özgürlük savaşçısıdır o ayrıca. Aristokrat bir savaşçı, bir şövalyedir o.
Çok girişimci olurlar, Yönetici yıldızları şans gezegeni Jüpiter’e de çok güvenerek sürekli
bir girişim, bir hedef peşindedirler.
Kendilerine inanır ve güvenirler.
Aşk onlar için bazen bir oyun bazen sanki bir sportif yarışı kazanma hevesidir. Aşkta ayrıca tutkuludurlar.
Zaten hayata karşı tutkulu, hevesli kişilerdir. Yaşama sevinçleri yüksektir.
Hedefsiz kaldıklarında depresif olurlar. Mutlaka ulaşılacak hedefler lazımdır onlara.
Tam bir hobi severdir, zaten çok yönlü yetenek ve bilgileriyle hiç uğraşsız, hobisiz kalmazlar.
Yükselen Yaylar sık kent, mekan değiştirir.
Kafaları sıkılır, basar giderler yurt dışına. Bir anda hop çanta sırtlarında. Gezgindirler.
Yaşasın seyahat!
Dil becerileri de vardır, her yerde iki kelime dil bilseler bile hiç aldırmazlar buna, herkesle anlaşırlar.
Yaylar garları, hava alanlarını, hanları çok severler.
Evliya Çelebi gibidirler.
Fizikleri çekicidir, asil bir at gibi seyretmesi hoştur onları, salına salına yürürler.
Yükselen Yayların dil becerileri, dille, iletişimle alakalı işlerde kendilerini göstermeleri tabii en başta Jüpiter’den gelir. 

Yay Yükselenler ilişkilerinde genellikle tepelerindeki burç Başak, ya da yuva evindeki burç Balık veya zıt burç İkizler burcu insanına meyleder. 

Semavii

5 yorum:

  1. Ben Yükselen Yayları genellikle orta boy olarak izledim..Daha çok doktor oluyorlar..seyahati severler ama seyahatler hep belalı olur onlar için..sevip değer verdiklerinin ihanetleri onları kahreder..ama genelliklede eşleri tarafından ihanete ve aşağılanmaya maruz kalırlar..baba ve kayınpeder tarafından kahra uğrarlar..ekmeğini yiğen düşman olur..hayatlarının sonunu tek başına uzaklarda geçirmek zorunda kalırlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneş burcu ile etkileşimli olacaktır tabii ki fiziksel özelliği. Daha çok doktor olanlarını izlemişseniz büyük ihtimal akrep'e (mars'tan ötürü neşter ile özdeşleştirilir) gezegen düşmüştür. Seyahatlerin belalı olup olmaması jüpiter ya da 9.ev yöneticilerinin nereye konumlandıklarıyla daha ziyade ilgili (yks yay olarak dünyayı gezdim). Ateş grubunun en sönük hali oluşundan maruz kaldıkları konular olabilir, bir aslan ya da koç ateşi kadar "Ben" demezler, mütevazidirler. Şurası enteresan hiç öyle düşünmemiştim "ekmeğini yiyen düşman olur" başıma sık gelen birşey... Uzaklar hep uzaklar, gitmek-bırakmak-özgürleşmek yay ;)

      Sil
  2. Yükseleni Yay (Jüpiteri retro) bir Akrep olduğum için belki, çıkamadım buradan:) Emeğinize, fikrinize, gönlünüze sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jüpiter'in hangi burca ve de eve yerleştiği önemli bu durumda diyebilirim. Ancak sizi epey bir akrep karamsarlığından (açılara göre değişir muhakkak, harita bir bütündür) kurtarır yks yay olmak ;)

      Sil
  3. Yükselenim yay Jüpiter yay ve Satürn yay ama rx güneş burcum aslan ay burcum koç 8.evimde aslan stelyumu var (merkur mars venus gunes) sorun bana nasıl yaşıyorum:)

    YanıtlaSil

iZ BıRaK ...