Jenerasyon Gezegenleri


Uranüs - Neptün Kavuşumu

20.yy'ın son on yılında doğan hemen hemen herkes, doğum haritalarında Uranüs-Neptün kavuşum açısına sahiptirler. Bu açının kendisi, bu açıyla doğanları özellikle kişisel seviyede birbirinden ayırt edecek özelliğe sahip değildir ve bu kavuşumdan önce doğan herkes de gezegenlerin transit hareketleri aracılığıyla bu açıyı deneyimleyeceklerdir. Böylece dışarıdaki gezegenlerin kavuşumu ile elimizde olan şey aslında tek başına olağanüstü enerjiye sahip bir gezegendir. İşin sırrı Uranüs ve Neptün ile ilişkide olan kavramları alarak, biraz da kendi hayal gücünüzü kullanmaktır.

Uranüs parlaklıktır, çabuk değişebilir, yüksek kalitede bir sosyal bilince sahiptir. Alışılmışın dışında, tuhaf, radikal ve yenilikçidir. Uranüs beklenmedik bir biçimde açıktır.

Öte yandan Neptün tarifi zor ve soyuttur. Şiirsel vizyon ve duyguların yoğun durumudur. Gizlidir ve hazırlanması uzun sürer. Neptün hemen göze çarpmaz. Uranüs'ün çok açık hale getirdiği üstünlükleri bulanıklaştırarak içine çeker ve birleştirir.

Uranüs sakindir, Neptün ise durumları değiştirir. Bu ikiliyi bir araya koyun ve kendi içlerinde bir tek varlık için çalışan zıt güçlere sahip olacaksınız. Ancak unutmayın ki doğum haritasındaki birleşmeler gerçekten bir bütünlük arzusu taşır. Eninde sonunda berraklık ve karmaşa arasındaki ince çizginin bilincinde olmanız gerekir. Çok fazla açık olursak, yaşamdaki gizemi kaybederiz. Çok karmaşık olduğumuzda ise, ilerleme kaydedemeyiz. Çok fazla yükle dolmadan ilerleyebilecek kadar açık, ancak yaşamın fırtınalarıyla güreşebilecek kadar dürüst olun. Bu birleşmeye sahip gezegenlerin teması budur.

Uranüs - Neptün Altmışı veya Üçgeni

1989 ile 1999 yılları arasında doğmuş herkes bu açının tüm dünyanın şartlarını etkileyen ve kişinin doğum haritasında öne çıkan özel faktörler gerektiren güçlerinden biraz yararlanır. Genelde maddi faydalar sağlayan bir açıdır, iyi bir doğum haritasının gelişmesine yardımcı olur ve kötü olana da destek sağlar. Esrarengiz alanlara karşı pratik bir eğilimin izlerini taşır. Algıyı keskinleştirir.

Bu konfigürasyonun 1878-1884 yılları arasındaki transitlerinden etkilenen Franklin Delano Roosevelt, bu açının oluşturabildiği dev karakterlerden biridir.

Uranüs - Neptün Karesi veya Karşıt Açısı

Bu iki gezegenin yavaş hareketleri nedeniyle bu pozisyon çok uzun yıllar devam eder ve sürekli olarak bir çok insanı etkiler. Bu, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra aşırı boyutlara varan, hukuk, düzen ve özellikle kişisel ahlakı devirerek eskisinin külleri üzerine yeni bir sosyal düzen yaratan "Yeni Jenerasyon" diye adlandırılan, isyanın açısıdır ve gezegeniniz ile olan ilişkisi doğum haritanızın birçok bölümünde anlatılmıştır. Düşünce ve harekette öncüler yaratır. Aynı zamanda geniş bir sosyal görüş açısıyla beraber, kendi özel değerlerini alışılmışın dışında bir duyu ile düşünen bireyciler yaratır. İçinde güçlü bir dünyevilik izi taşıyan idealizm açısıdır ve en hayalci fikrinizin altında bile pratik bir işaret yatar. Kendi içinde, diğer açılar ile hareketlenmediği sürece, yaşamınızda hissedilmeyecektir. Ancak yönetici veya saldırgan bir doğum haritasında kişiliğe bir tat katar, cesaret ve bağımsızlık kazandırır. Ayrıca bu erdemlerin, fazla acelecilik, düşüncesizlik ve patavatsızlık gibi kusurlarına karşı sizi uyarır.

Ne Çok Şeyler Söyler Şu Yıldızlar - Grant Lewi 


Ergenlik çağlarımda bizim ağabeyi (Delikanlı) dediğimiz insanların karakteri o vakitten hatırladığım: Yanlarında fahişe gezdiriyor olsalar, o an o kadın onların yanında ve sorumluluğu altındaydı. Eskiden böyleydi, saygı vardı yanındakine, birlikte oluşun 1 günü bile bulmayacak olsa bile o kadınla, o kadın senin nüfusundaydı o saatlerde...

Şimdilerde ilişki bile yaşasan biriyle kimse sorumluluk almıyor. O ağabeyiler bizlerden o vakit 10 ve üstü yaş büyüktü, meraktan 60'ların haritasını çıkardım nesil gezegenlerine bakmak için... Ne değişti? Pluto başak'tı, neptün akrep ve uranüs aslan görünmekte...
Neptün akrep sahiplendiriyordu.

Pluto Yay'a geçtiğinde herkes göbek açık t-shirt modasına uydu ve Pluto Oğlağa geldiğinde herkes kapandı neredeyse...

KuKi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iZ BıRaK ...