Burçlar Masalı


Koç burcu size kimlik verdi, Boğa burcu bu kimlikle bağdaşan özdeğeri ve yetenekleri sunuyor. Boğa’nın ürettiği para ve finans ile ikizler ticaret yapar. Zodyakın mantığı ile, Koç ilk erkeksi arketip veya Adem olarak geldi ve onu Boğa, kadınsı arketip veya Havva izledi. İkisi karşılaştılar ve birbirlerine aşık oldular. Bunu sağlayan, birleştirici İkizler ve Tarot kartı Aşıklar idi. Yengeçte, Koç ve Boğa birlikte duygusal açıdan güvenli bir ev oluşturmaya karar verdiler. Ve bu Yengeç evinde Havva hamile kalır. Zodyak ailesine doğan ilk bebek ise bir sonraki burç aslandır. Başak Burcu; Koçun ve Boğanın, İkizler yolu ile tanışıp evlendikten sonra ve Yengeç burcunda Aslanı doğurduktan sonra tuttukları süper dadıdır. Başak, o taşkın ve vahşi Aslan çocuğu büyütür, ehlileştirir, yola sokar ve arındırır. Koç ile Boğa’nın doğurduğu çocuk Terazi ile evlendi ve yeni çift Akrepte aşk yaparak ve bütünleşerek birlikteliklerini tamamına erdirdiler. Birinci burç olan Koç için kimlik burcudur dedik ve sona geldik; balıkta ise kimliğimizi unutuyoruz, herşey birbirine karışmış, iç içe…


Evlerin her biri birliğinizin, sınırları denetlenmesi ve korunması gereken birer eyaletidir. Savaşacak, istilaları önleyecek ve gelişen bir ülkeyi güven altına alacak; her biri değişik bir güce, yeteneğe ve zayıflığa sahip; on alayınız (gezegen) vardır. Bunlar piyade (Satürn), hava (Merkür), komando (Mars), büyülü savaşçı (Ay), casus (Pluto), haberalma (Uranüs), topçu (Jüpiter) ve deniz (Neptün) kuvvetleridir. Bunlara ek olarak bir de kumanda merkeziniz ve sermayeniz (Güneş), hiçbir ordu boş mideye talim edemeyeceği için yiyecek ve malzeme ile uğraşan bir taburunuz (Venüs) vardır.

Güneş burcu görevimizi belirtir:

Eğer bir Koç iseniz bir lider olmayı öğrenmelisiniz,
bir Boğa iseniz sanatı, finansı ve sözsüz ifade sanatını öğrenmelisiniz,
İkizler iseniz iletişimi,
Yengeç iseniz duygusal ifadeyi,
Aslan iseniz iradenize hakim olmayı,
Başak iseniz organizasyonu,
Terazi iseniz dengeye hakim olmayı,
Akrep iseniz samimi yakınlığı,
Yay iseniz kusursuz bilgeliği,
Oğlak iseniz yapılanmayı,
Kova iseniz bilgiye hakim olmayı,
Balık iseniz gizemciliğe hakim olmayı öğrenmelisiniz.


Aslanlar kendilerinden eminmiş gibi davranırlar ama değillerdir. Aslan olarak (veya haritalarında yoğun Aslan vurgusu ile) yeniden yaşama gelmek isteyen ruhlar, aslında öz-güven edinmek ve bunu geliştirmek istemektedirler. Boğa da sanat burcudur ama Boğanın sanatçı olduğuna inanıyor musunuz? Hayır. O, sanatçı olmayı öğrenmek için Boğa olarak doğmuştur. Oğlaklar sabırlı mıdır? Pek sayılmaz. Aslında sabır konusunda yetersiz olan tek burç Oğlak’tır. Ve böylece hepimiz, eksikliğini hissettiğimiz arketipte eğitim görmek için belirli bir burcu seçeriz.

Kozmik Gezgin - Gahl Sasson

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iZ BıRaK ...