Burçların Karanlık Yönleri


Burç Gölgeleri  
(Karanlık Yönleri – Işığın Ulaşamadığı Yerler ve Çözümleri)

Koç: Ben – merkezli, saldırgan, maço, sözünü esirgemeyen, baskıcı, tutarsız, kazaya eğilimli. Güneş burcu Koç olan insanlar, bedavaya çalışmazlar. Kendi yaşamlarını tehlikeye atarak bizi kurtardıklarını, sürekli bize anımsatırlar. Kim olduklarını ve ne kadar önemli olduklarını, kaçınılmaz ve bazen saldırgan bir şekilde bilmemizi sağlarlar.

Haritanızda Koç, ev veya gezegen olsun, Tanrı’nın sizinle temas ettiği yerdir. Koç içinizdeki ilahi gücü vurgular. İçteki Tanrı kıvılcımının  parladığı yeri simgeler (örn. Koç 5.ev aşk yoluyla, çocuklarla). Ama bir uyarı: Kendinizi fazla ciddiye almayın (Koç’un gölgesi). Tanrı’nın size dokunması, Tanrı olduğunuz anlamına gelmez. Ayrıca haritanızda Koç evi, yaşamda aşırı kavga ettiğiniz yeri belirtir. Kaderiniz ile ilgili ettiğiniz kavga Tanrı ile aranızda ki. Yaşamınızın bu alanını belirleyin ve teslim olmaya (bebek Koç önce kurbandır), bırakmaya, yaşamın sizi yönlendirmesine izin vermeye, kontrolden vazgeçmeye, bu kadar çok çabalamamaya çalışın. İlk tohumu toprağa Koç ekti ise de, ancak Koç bakan, besleyen bir burç değildir. Tohumların filizlenmesini beklemez, huzursuz ve sabırsız, acelesi vardır yeni serüvenlere. Bakan büyüten kendi olmadığı halde bize kendini anımsatır: “Tohumu toprağa ben ektim. Ben yaptım. Ben, ben, ben.”

Boğa: Maddeci, tahakküm edici, değişime direnç, inatçı, fanatik, dargörüşlü, aç gözlü, düşkünlük gösteren. Fikirlerine saplanma eğilimi vardır. Boğa boğaz yolları ve tiroid bezini yönetir. Boğaz hastalıkları ihtiyaçlarımızı yeterince iletemediğimizin işareti olabilir. Belki de özdeğerinizi ifade edemiyorsunuz. Haritanızdaki Boğa burcu ev ya da gezegen olarak, Doğa Anaya ve duyusal zevklere doğrudan bağlandığınız yerdir; beş duyunuzu dikkate alarak.

İkizler: Aşırı konuşkan, abartıya eğilim, yanıltıcı, yalan ve hırsızlığa yatkınlık, duygusal uzaklık, değişken ruh halleri, çifte kişilik, aşırı akılcılık. Konuşmayı sever ama dinlemeye pek yanaşmaz. Dikkat eksikliği, merak. İkizler burcu haritanızda bir elçi olarak sivrileceğiniz alanı gösterir ev ya da gezegene göre.

Yengeç: Suçluluk, bağlılık, bağımlılık, edilgen saldırganlık (pasif – agresif), derin bir ihtiyaç, duyulma ihtiyacı. Haritanızdaki Yengeç burcu ev ya da gezegen olarak, acı çekerek şefkat doğuracağınız alanı gösterir.

Aslan: İnatçı, egemen, ben merkezli, kendini beğenmiş, direngen, kontrolcü ve sabit fikirli. Eleştiriye gelemez “kral çıplaktır” denmemelidir. Her şeyi hemen şimdi isterler. Aslan burcu eviniz, kükremeniz ve kendinizi göstermeniz gereken yerdir; haritanızda insanların sizi takdir edip sevecekleri yaşam alanıdır.

Başak: Kusursuzluğu arayan, takıntılı – zorlantılı, aşırı eleştirel, küçük ve önemsiz ayrıntılara aşırı ilgi gösteren. Mikroskobik bir hayat, detaycılık. Haritanızdaki Başak burcu ev ya da gezegen olarak, daha etkili ve hassas olmanızı gerektiren yaşam alanını vurgular; başkalarına hizmet etmeniz için size olanak tanır. Yine aynı şekilde haritanızda hayır demeyi deneyeceğiniz yaşam alanını vurgular Başak burcu. Daha sıkı sınırlar koymanız anlamına gelir.

Terazi: Yüzeysel, kararsız, kendine hizmet eden, aşırı hoşgörülü, ikiyüzlü, kıyaslamacı. Haritanızdaki Terazi, kendinizi tam anlamıyla anlamanıza olanak tanıyacak bir ortağa, bir aynaya ihtiyacınız olan yaşam alanına işaret eder, denge uygulamanız gereken yerdir. Haritanızdaki terazi burcunda, sert dalgalanmalar yaşayacağınızı gösterir. İki karşıt seçenek veya olasılık olabilir.

Akrep: Tahakküm edici (aşırı sahiplenen), kinci, duygusal olarak kendine dönük, suç işleme dürtüsü, kuşkucu, yıkıcı, pis kanı akıtmak için sokarlar. Haritanızdaki akrep burcu, açığa ve ortaya çıkarma konularında toplu çabaya katkıda bulunacağınız yaşam alanını vurgular. Açıklayacağınız sırlar tüm insanlığa yardım edebilir.

Yay: Aşırı iyimser, açgözlü, sorumsuz, tembel. Haritanızda ki yay eviniz ya da gezegeniniz doğruya ve dürüstlüğe olan ilişkinizi vurgular.

Oğlak: Kötümser, fırsatçı, açgözlü, aşırı kuşkucu, ince alaycı, korku dolu, amaca erişmek için önüne geleni devirmeye hazır, sonucun süreci gerekçelediğine inanan. Haritanızdaki oğlak burcu, acı çekeceğiniz ve bir miktar zorluklarla karşılaşacağınız yaşam alanını gösterir. Yenilgiyle baş etme olarak algılayın. Oğlak burcu, geç büyüyüp olgunlaştığımız yaşam alanını, zamana saygı göstereceğiniz ve sabrın öğretilerini takdir edeceğiniz yeri gösterir.

Kova: Kişidışı, aşırı özgürlük isteği, nedensiz isyan, dağınık zihin, sorumsuz, duygusal uzaklık. Haritanızdaki Kova burcu, kutunun dışında düşünmemiz gereken yaşam alanını içerir. Burada dünya sizden deliyi oynamanızı bekliyor karşı burç krala biri çıplak demeli. Aynı zamanda verirken almayı unuttuğumuz yeri gösterir.

Balık: Kafası karışık, alışkanlığa/düşkünlüğe eğilimli, sıklıkla aşağılık kompleksi yaşayan, bağımlı ve karşılıklı bağımlı, gerçeklerden kaçan, kendine acıyan, sınır çizemeyen, uyuşuk, tembel, uysal, gerçek olmayan. Haritanızdaki balık burcu, kendinizi baltaladığınız (aşağı dalan balık) ve Tanrı ile bir olma fırsatını yakalayacağınız (yukarı zıplayan balık) yaşam alanını gösterir.

Kozmik Gezgin - Gahl Sasson

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iZ BıRaK ...