4 Element ve Burçlar

4 element (ateş-su-hava-toprak) ve 3 modalite (öncü-sabit-değişken), oniki ayrı enerji ve oniki burç demek oluyor. Koç, Aslan ve Yay, örneğin; ateş burçları olmalarına rağmen her biri değişik bir arketipe işaret eder. Koç savaşçıyı ve askeri, Aslan savaşçı tarafından korunan kralı, Yay ise savaşçının ve kralın ahlakını destekleyen peygamberi, büyücüyü veya danışmanı simgeler. Öncü ateş burcu Koç süreci başlatır. Değişken burç Yay, bir mevsimden diğerine, bu durumda bir hanedandan (koç) diğerine (aslan) geçişte haberci ve birleştiricidir, değişim unsurudur. Sabit ateş burcu Aslan, Koç’tan alevi teslim alır ve onu sürdürmek için çabalar. Öncü burçlar mevsimleri başlatır: Koç ilkbaharı, Yengeç yazı, Terazi sonbaharı ve Oğlak kışı. Bu öncü burçlar bizi ileri iter, elimizden geleni yapmamızı bekler. Onlar en iyi, en sağlıklı kaslarımızı ortaya çıkarmak isteyen kişisel çalıştırıcı gibidirler.

Mevsimin ortasındaki sabit burçlar, mevsimsel eğilimi tam anlamıyla sergilerler. Bahar çiçekleri açarken Boğa ortaya çıkar, Aslan en sıcak günleri görür. Ölümün burcu olan Akrep, yaprak dökümüne hükmeder, Kova buz ve soğuk toprağı deldiğinde gözükür. Sabit burçlar kendilerini ciddiye alma eğilimindedirler ve bizim de onları ciddiye almamızı isterler. Sabit burçlar zodyakın dayanağıdırlar.

Değişken burçlar ise, film editörlerinin sahneler arası uyuşmayan geçişlerden kaçınmaya çabalamaları gibi bir mevsimden diğerine geçişi kolaylaştırırlar. İkizler, ilkbahar ile yazın arasında bir köprüdür, Başak yazı sonbahara taşır, Yay sonbahardan kışa ok atar ve Balık kışın ilkbahara çözülmesini sağlar. Çeşitliliğin ve evrimdeki mutasyonların, çok değişik türlerin yaşamasına ve dolayısıyla dinamik ve işleyen bir biyosfere olanak tanıması gibi değişken burçlar da yeryüzünün değişen fiziksel halleri içinde yaşamın sürmesini kolaylaştırır. Değişkenler, uyma yeteneğimizi sağlama alır.

Öncü burçlar bir şeyler olmasını sağlar. Enerji yaratır ve onu yönlendirirler. Bundan dolayı buyurgan olabilirler.

Sabit burçlar enerjiyi ayakta tutarlar. Enerjiyi belirginleştirir ve yoğunlaştırırlar. Bu yüzden inatçı olabilirler.

Değişken burçlar yeniye yer açmak için eskiyi yok ederek değişime neden olurlar. Bu sorumluluk onları bazen biraz tuhaf ve zayıf karakterli yapabilir.


Koç: Öncü ateş. Kök gücünüz, eylem (ateş) başlatma (öncü) yeteneğinizden kaynaklanır. Hedeflerinizi başlatarak, iterek ve ilerleterek başarıya gidebilirsiniz. Kendinize ve başkalarına liderlik yapabilmek (öncü) için kendinizi baskıdan kurtarmanız (ateş) gerekmektedir.

Boğa: Sabit toprak. Kök gücünüzün temeli, kalıcılık/stabilite (toprak), sabır ve uzun süre çabayı sürdürmedir (sabit). Yeteneklerinizi, değerlerinizi ve mali durumunuzu ilgilendiren konularda beş duyunuza bağlanmanız ve ayaklarınızın yere basması (toprak ve sabit) gerekmektedir.

İkizler: Değişken hava. Kök gücünüz kendini, iletişim tarzınızı (hava) dalgalanan durumlara uyarlamanızda (değişken) gösteriyor. Doğaçlama yaptığınız (değişken) ve zekanızı kullandığınız (hava) sürece arzularınızı elde edeceksiniz.

Yengeç: Öncü su. Kök gücünüz, duygusal süreci (su) başlatmakla (öncü) gelir. Siz yaşam veriyorsunuz (öncü). Gizli gücünüzü açığa çıkarmak için, insanları veya projeleri besleyecek (su) durumlara olanak tanımalısınız (öncü).

Aslan: Sabit ateş. Kök gücünüz, eylemde (ateş) ısrar etmenizden (sabit) kaynaklanır. İyilikseverlik amacı içinde değişmez ve odaklanmış (sabit) bir yaratıcı güç (ateş) sahibi olursanız çevrenizde ünlü ve saygın olursunuz.

Başak: Değişken toprak. Kök gücünüz, çevrenizdeki yaşamı daha verimli ve etkili (toprak) yapmak için durumları düzenleme, düzeltme ve uyarlama (değişken) yeteneğinizden kaynaklanmaktadır.

Terazi: Öncü hava. Kök gücünüz, iletişimi (hava) başlatmakta (öncü) yatar. Konuşmaları başlattıkça (öncü) ve ilişki ustalığınızı (hava) geliştirdikçe, bu yeteneğiniz ile ilişkilerde ve adalette uzman olursunuz.

Akrep: Sabit su. Kök gücünüz, ilişkilerinizde yoğun bir şekilde duygusal ve samimi (su) kalma (sabit) yeteneğinizden kaynaklanmaktadır. Kendinizi ve başkalarını açığa çıkarabildiğiniz, iyileştirebildiğiniz ve iyileştirilmeye izin verdiğiniz, başkalarının duygusal (su) güdülerinin temel (sabit) özüne mümkün olduğunca dalabildiğiniz sürece başarılı olabilirsiniz.

Yay: Değişken ateş. Felsefe, ahlaki kurallar ve inanç sistemlerini (ateş), özellikle içsel iyimserlik duyunuzu da işin içine sokarak yayma (değişken) yeteneğinizden kök gücünüz ortaya çıkar. İnsanlığa olan göreviniz öğretmek, öğrenmek ve başkalarının olumsuz tutum ve hareketlerini (ateş) uyarlamak (değişken) ile ilgilidir.

Oğlak: Öncü toprak. Kök gücünüz yeteneklerin, değerlerin ve kaynakların (toprak) pratik uygulamasının başlatılmasından (öncü) gelir. Zodyak çemberinin iş planına sahipsiniz. Belirli bir hedef (öncü) saptadığınız ve sonra sabır ve disiplin (toprak) uyguladığınız zaman başarı gelecektir.

Kova: Sabit hava. Kök gücünüz, çevreniz ve arkadaşlarınız (hava) ile kalıcı tutarlı bir (sabit) ilişki kurmanızdan kaynaklanır. Büyük bir grup insanın (hava) dayanağısınız (sabit). Başarınız, yenilikçi, komik ve geleceğe dönük, çağ ötesi fikirlerde (hava) yatar.

Balık: Değişken su. Kök gücünüz, hayal gücü, gizemcilik ve şefkatle (su) yaşamı iyileştirmekten ve değişim yaratmaktan (değişken) kaynaklanır. Başkalarının duygusal durumlarına (su) duyarlılığınız ile başarıyı yakalayabilirsiniz. Genelde düşler ve düşlemler (su) yolu ile yeğlediğiniz yaşamı ortaya çıkarırsınız.

Kozmik Gezgin - Gahl Sasson

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iZ BıRaK ...