Tanrı'nın Arazisi


Bir zamanlar, en büyük emlak kralı Tanrı, yaşamın kutsal dağında oniki çocuğuna arazi dağıtmak istedi. Dağın tepesini düzleştirdi ve dairesel alanı oniki eşit parçaya böldü. En büyük çocuk Koça ilk seçimi tanıdı ve Koç, en geniş manzaralı en stratejik bölgeyi seçti. Boğa hemen Koçun yanındaki arsaya yerleşti çünkü onu her şeyden koruyacak büyük güçlü ağabeyinin yanında olmak istiyordu. Sonra, İkizler Boğanın yanına, dağın merkezine giden ana yolun kenarına evini kurdu ve bu arada yolun ortasına geçiş gişesi oturtmayı planlıyordu. Yengeç yandaki arsada bir kuyunun tam üzerine evini yaptı. Aslan, annesi Yengecin yanına sokularak yüksek kuleli kocaman bir şato dikti ve Başak, her zaman Aslanın yardımına ihtiyacı olacağını bilerek alçakgönüllü kerpiç evini onun arsasının yanına inşa etti.

Koç tüm bu inşaatı görmezlikten geldi çünkü hiçbiri ufku gören evinin manzarasını kapatmıyordu. Ama Terazi gelip Koçun tam karşısındaki arsaya yerleşti. Ve güzelliğin, mimarinin ve tasarımın arketipi olarak muhteşem malikanesini inşa etmeye başladı. Koç duruma bir baktı ve sorun çıkacağını anladı. Bu Terazi yerleşimi, dünyayı görmesini engelleyecekti. Yaklaşan düşmanları göremeyecek, kendini ve kabilesini korumada aciz kalacaktı. Öfkeden kıpkırmızı olmuş Koç, Terazi temelleri atarken araziye girdi ve bağırmaya başladı: “Bu deliliği biran önce bırakıp burayı terk etmelisin!”

Terazi davetsiz misafire sakin bir şekilde yaklaşıp nazikçe sordu: “Merhaba komşu! Bir sorun mu var kardeşim?”

Öncü (başlatıcı) hava (iletişim) burcu olarak Terazi burcu, iletişimi de başlatır. Konuşmak için sizi dinleyecek ve yanıtlayacak bir kişiye ihtiyacınız var. İlişkiler –en azından insan ilişkileri – iletişim gerektirir. Terazi, “Merhaba, nasılsınız?” burcudur.

Terazinin cahilliğine sinirlenen Koç karşılık verdi: “Benim evimin önüne inşaat yapamazsın. Manzaramı kapatıyorsun!”

Terazi o önlenemez gülümsemesiyle yanıtladı: “Manzaranı kapatmama imkan yok, sevgili arkadaşım, çünkü manzaran benim…”

Afallayan Koç birkaç saniye sessiz kaldı. Bu denli deni bir yanıt beklemiyordu. “Dinle bak” dedi, “Ben keşiflerin ve yeni ufukların burcuyum. Yolumu tıkamana izin veremem.”

Terazi “O zaman benim içimden geçerek keşifte bulunacaksın” deyip kesip attı. “Ben senin aynanım. Bana baktığında kendini göreceksin.”

Koç bu değişik olayı nasıl yorumlayacağını bilemedi. Yaşamında ilk kez geri çekilmek zorunda kalıp düşünceye daldı.

Çemberde bir diğerinin doğrudan karşısına düşen ilk burç olan Terazi, gerçek bir ilişki gerektiren ilk burçtur. Koç tek başına duran bir arketipti. İzleyen burçlar, yan arkadaşlıklardan yararlanıyorlardı ama her birinin enerjisi saftı. Hiçbirinin doğrudan karşısında bir şey yoktu. Ama Terazi, Koçun tam karşısına, onun göz hizasına yerleştiği için Koçla baş etmek zorunda kaldı. Bu yüzden Terazi ilişki başlatır, düşünceli ve diplomatik davranışı, uzlaşmayı teşvik eder. Bunu nasıl yapar? Bir ayna gibi davranarak. İlişkilerimiz gerçek doğamızı yansıtır. Karşımızdakinde nefret ettiğimiz şeyler aslında kendimizde hoşlanmadığımız niteliklerdir. Ve karşı tarafta sevdiklerimiz, kendimizde değer verdiklerimizdir. Ayna imgemizi ters yansıtır. Karşıt burçlarla da aynı şey söz konusudur. Eğer Terazi hakkında bir şeyler öğrenmek istiyorsanız Koçun niteliklerini inceleyin ve onları tersine çevirin. Koç bir savaşçı ise Terazi barışçıdır. Koç kendine dönük ise Terazi eşine dönüktür. Koç Mars ile ilişki kuruyorsa Terazi Venüse sokulur. Tüm karşıt burçlar (boğa-akrep, ikizler-yay, yengeç-oğlak, aslan-kova, başak-balık) bu şekilde çalışır. Boğa “benim paramı” Akrep “eşimin parasını” simgeler. İkizler alt eğitimi, Yay yüksek eğitimi yönetir. Yengeç aile ise Oğlak ailenin dışında kariyere odaklanmak demektir. Aslan kralı simgeliyorsa Kova demokrasiyi destekler. Başak gerçeğe odaklanmışsa Balık düşlem içinde yüzer.

Kozmik Gezgin - Gahl Sasson

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iZ BıRaK ...