Huber Metodu ve Yaşam Saati











1.evin anlamı BEN’in eğitimiyle alakalıdır; 2.evde yani 6-12 yaş arası ise çocuk yetişme ortamınında sahip olma yani Benim’i idrak eder; 3.evde bilgiyi çoğaltır ve oturtur;  4.evde aile ile ters düşer, teşekküllü olma çabasındadır hayata karşı; 5.evde dışarı çıkar gerçek dünyaya, kendini denemek için; 6.evde düzgün bir iş arama çabası başlar varlığının üstesinden gelmek için.

7.evde Partner arayışındadır; 8.evde tanınan bir kişilik olma yolundadır; 9.evde hayat felsefesini oturtur; 10.evde herşeye kavuşmuş ve bir otorite olmuştur; 11.evde belli bir toplumla sınırlar kendini, sadece arkadaşları gibi; 12.evde kendi içine – kendine döner, hayatının görevini tamamladıktan sonra.

*-*

Yaş noktası (AP) 6 yılda geçer bir evden. Dar açılı evlerde daha fazla etki bırakacakken geniş açılı evlerde daha yüzeysel etkilere sebebiyet verir çünkü yayılır burada. Örnek olarak bir acı yaşayacakken dar bir evde o acıyı bir kerede yüksek miktarda, geniş açılı bir evde ise yayılmış şekilde alacağınızdan şiddeti fazla hissedilmeyecektir.

Eğer bir evde gezegen ya da kavuşum ya da karşıt açı mevcutsa Yaş noktası (AP) eve giriş yaptığı gibi bu problem hissedilecektir. Kalitesini hemen belli edecektir zaten konunun neyi gösterdiğini, gösterebileceğini. 

Öncelikle Yaş noktası hangi evde ona bakıyoruz; girişinde mi ortada mı sonlarında mı. Hemen devamında hangi burçta seyrettiğine bakıyoruz ve yeni mi girmiş burca ortalarında ya da sonlarında mı burcun. En son bir gezegene yaklaşıp açı yapmakta mı –her tür açı- onu izliyoruz.

*-*

Su’dan Ateş’e Geçiş
Balık/Koç, Yengeç/Aslan, Akrep/Yay

Yaş noktası (AP) maviden kırmızıya geçtiğinde şöyle de düşünebiliriz: Ateşin içine su döküyoruz. Pasif olan su, ateş sayesinde termokimyasal olarak buhara dönüşmekte ve de aktif bir performansa motive edilmektedir.

Hatta Aslan’ın ateşinde bu performans çok etkileyici olacaktır, en azından o öyle görülmeyi istemektedir. Su her kalıbın şekline girebileceğinden ateş ona bu güvenli zemini vermemektedir. Elementin dolu olmasına gerek yoktur çünkü Yaş noktası her evden her halükarda geçecektir. Ateş her daim eyleme yöneliktir. Ne tür bir eyleme götüreceğini, hangi hedefe yönlendireceğini bize burada ev, burç ve de açılar söyleyecektir Yaş noktasının dokunduğu. 

Ateşe geçildiğinde sadece aktif ve yaratıcı değil aynı zamanda yeni hedefler belirleyeceğizdir. Ateşin küllerinden yeni bir anka kuşu doğacaktır. Ateşe geçildiğinde kötü hiçbir şey olamaz çünkü tamamen optimist ve şanslı olacağız kendi gelişimimiz adına.

Ateş’ten Toprak’a Geçiş
Koç/Boğa, Aslan/Başak, Yay/Oğlak

Yaş noktası (AP) ateş’ten toprağa geçtiğinde bir stabilite ve de sağlamlık oluşacaktır geldiğimiz yerde. Eğer yeniye direnmeye kalkarsak şok bir halde bir fren effekti içinde bulacağız kendimizi. Şöyle de düşünebiliriz; yüksek bir uçuştan sonra karaya ayak basma tarzı. Bu sefer gerçeklerin zeminindeyiz.

Buranın adı ateşte olduğu gibi roket değil aksine planlamadır. Uzun hedeflerin belirlendiği, bunlar üzerine tek tek düşünüldüğü ve sabırla işlenildiği konumdayız. Çok fazla kritik burada bizi anında depresyona götürebilir. Bu toprağın negatif yönüdür. En çok Başak’ı gözönüne getirebiliriz bu örneklerde; asla hemen şimdi demeyin tek tek inceleyen yanı, kalite kontrol. 

Toprak’tan Hava’ya Geçiş
Boğa/İkizler, Başak/Terazi, Oğlak/Kova

Toprakta planlarken düşündük, ama burada ki düşünmek uzun  zamanlı hedeflere yönelikti. Havada serbest kalmışız, fikirler uçuşuyor, madde dünyası sahne arkasında kalmış: Düşüncelerimizin teorik hedefleri var burada.

Burada ki düşünmek planlamak demek değil, onun yerine öğrenmek. Bir problemi burada çözebilir, bir formülü bulabilir,  tüm bunları bir plan gibi düşünebiliriz; belli bir gelecek projesi gibi.

Yaş noktasının (AP) havadan geçişi her zaman iyidir birşeyler öğrenmek, kendini geliştirmek ya da başka bir meslek öğrenmek için. Şimdi kişiye öğrenmek kolay gelir çünkü havada entellektüel olduk. Bilgi bağımlısına dönüşebilir kişi burada daha çok şeyi öğrenebilmek için. Kader yeni iletişim yolları, dostluklar çıkaracaktır bilgi için kişinin karşısına.

Daha hareketli olacağız ve daha uyumlu. Hatta toprakta birşeye fazla tutunup inat ettiysek şimdi tam zamanıdır bunu değiştirmenin. 

Hava’dan Su’ya Geçiş
İkizler/Yengeç, Terazi/Akrep, Kova/Balık

Su duyguları yönetendir, burada pozitif yani aktif ve erilden negatif yani passif ve dişile geçiş yapıyoruz. En iyisi geçişte zihni tamamen kapatıp (hava) su’ya geçiş yapmaktır duygularda kışkırtıcı bir yan yaşanmaması için. Depresif ve de kritik bir döneme girmemek adına bunu yapmalıyız. Şöyle düşünebiliriz; zihnimiz birden duygularımızla kontrol edilmeye ve de değerlendirilmeye başlar bu geçişte. Duyguların tarafsız olmadığını hesaba katmalıyız. Mantıklı bulamadığımız herşeye su’da “duygusal olarak şöyle düşünürdüm” deriz. 

Bu geçişte daha bir kişisel ve de alıngan olabiliriz eleştirilere karşı. Ama burada aynı zamanda pozitifte yararlanabiliriz kişisel kalarak. Yara almadan Sen ile yani karşı tarafla ortak nokta bulunabilir. İyileştirici şoklar yaşatabilir bize burası, farkında olarak içimizdeki kendimizle yüzleştiğimizde.

*-*

Öncü, Sabit, Değişken
Element geçişlerinde ne yapılması gerektiğini görür iken,niteliklerde en derin motive kanallarımızı açar. 

Yaş noktası (AP) bir Öncü burcun içine girdiğinde (koç, yengeç, terazi, oğlak) oluşturma yerine gelmişiz demektir. Amaç ileri gitmektir, zemin kırılmalıdır bunun için. 

Eğer sabit burç üzerindeyse (boğa, aslan, akrep, kova)  bağlanma ve tutunma eğiliminde oluruz. Herşeyi yoluna koymaya çalışırız çünkü kendimizi tehdit altında hissetmekteyizdir burada. Bu yüzden de bir savunma mekanizması oluşmaya başlar.

Değişken burçta ise (ikizler, başak, yay, balık) burada değişime de aynı zamanda hazırız demektir zaten. Oradan oraya gider elinde ki seçenekleri değerlendirir ve beraberinde uzun ya da kısa vadeli hedefler planlar.

*-*

Örnek olarak mesela sabit bir burç değişken bir evdeyse, dış dünya onu farklı yetiştirmeye çalıştı ancak kişinin farklı planları vardı kendisiyle ilgili. Ya da öncü bir burç yine öncü bir evde ise, hayat dönüşümlerine zorlanacak ve önüne engel çıkmayacaktır kendini geliştirmesi için.
Başka bir konuda mesela boşanmış olmasa da kişi henüz içten boşanmaya karar verdiği anı-zamanı gösterir 6 yıllık haritalar. İçsel haritalardır.


1.KADRAN
(1,2,3. Evler / 0-18 yaş)

Yaş noktasının bu kadrandan geçişi henüz daha reşit olmasakta oldukça dış faktörlerden dolayı etkilidir hayatımızda. Özellikle bu evlerde yerleşik bir “Ben” gezegeni var ise (Güneş, Ay, Satürn) çocukluk yıllarımız oluşundan bunlarla olması gerektiği gibi başedemeyip Güneşimizi hayata geçiremeyiz. Burada oluşacak problemleri ya da travmayı anca karşıt açıda çözebiliriz bu da 36 yaş ve sonrasına tekabül etmekte. O vakte kadar sürekli aynı konu üzerinde dönüp dolaşabiliriz.

2.KADRAN
(4,5,6. Evler / 18-36 yaş)

Burada bir gezegen var ise, hayatın başındayız diye düşünüp gerçekleştirme yoluna gidebiliriz. 

3.KADRAN
(7,8,9. Evler / 36-54 yaş)

Bugüne kadar öğrendiklerimizi harmanlarız ancak kim öğrenecek birşey kalmadı derse tekrar sınava tabii tutulur.

4.KADRAN
(10,11,12. Evler / 54-72 yaş)

Burada gezegenleri olanlar tüm senelerce arkasında yatanı göreceği için sebeplerin, oldukça zorlayıcı olabilir. Ve bu insanlar genelde geç gelişenler – olgunlaşanlardır. Yıllarca gösterdiğimiz çaba ile burada bulacağımız meyve bu dünyadan olmayacaktır.

*-*

AÇILAR

Kırmızı Açılar (0 – 90 – 180)
Yaş noktası (AP) bir gezegene kırmızı açı yaptığında içimizde yeni güçler uyanır gezegen konusuyla ilgilidir. Bizden aktif olmayı harekete geçmeyi bekler. Korku ve endişelerimizi yok edebiliriz bizi bugüne kadar kısıtlamış olan ve konunun üzerine gitme zamanıdır artık. Yakın ilişkiler, işimiz ya da kendimiz olabiliriz sürekli korkup kaçtığımız. Dış dünyadan daha fazla üstümüze gelinecektir bizi sınamak için bu zamanlarda ancak içimizde şimdi daha fazla cesaret olacaktır. Hastalık olarak daha ziyade depresyondan kurtulup harekete geçme dönemi. 

En çok 0 ve 180 açılar zorlar ve de uzun sürer. 
90 açı ise gelişimimiz için gereklidir. Bizi 180’den daha fazla aktive eder ama daha kavgacıdır ona nazaran. Sürekli önümüze taş koyacaktır biz aktive olabilelim diye. 

Mavi Açılar (60 – 120)
Bizden değişim ve uyum beklerler. Aynı zamanda karşımıza bedensel hastalık olarakta çıkabilir. Mavi açılar bizden çok şey bekleyebilir, yıllardır güvenle yattığımız yerden kaldırabilir böylelikle. 

Yeşil Açılar (30 – 150)
Yaş noktası (AP) bu açıyı yaptığında bizden farkında olmamızı bekler. Uyanık olmalı, doğru davranışı ve daha ılımlı olmalı. Yeni fikirlerle ilgilidir aynı zamanda. 

30’da tamamen öğrenmeye hevesli oluruz açı yaptığı gezegen konusu ile ilgili olarak. 
150’ye ise daha çok özlem ve ikilem açısı diyoruz. Karşıttan önce oluşundan özlem diyoruz hedefe henüz ulaşılmadığından. Çoğu durumda kararsızlık verebilir. 

*-*

Yaş Noktasının Durumu

1. Hangi evde
2. Hangi ev konusu mevcut
3. Hangi yaşa denk geliyor
4. Hangi burçta
5. Ne tür bir açı yapmakta
6. Mavi, kırmızı, yeşil hangi renkte yaptığı açı

Gezegenin Durumu

1. Kaç tane açı almakta
2. Hangi renkte bu açılar
3. Hangi burçta gezegen
4. Zayıf mı güçlü konumda mı
(en güçlü nokta 12°, en zayıf nokta 0° yani 29°’dir)
5. Hangi evde
6. Evin neresinde (Evin ucu – girişte, IP (Denge Noktası) yani ikinci yarıda, TP (Dip noktası) yani son 2 yaşta mı)




Her evi 3’e böldüğümüzde öncü ile yaş noktası her eve giriş yapmış oluyor. Yani 6’yılı da 3’e bölmüş oluyoruz. Öncü’de enerjimizi rahat dışa vurabiliriz. Sabitte bir fren mekanizması devreye girecektir, sıfır noktasına ulaşmış gibiyizdir, enerjimiz içe dönük olacaktır. Değişkende ise birden yeni planlar ve değişimlerin beklendiği evredeyizdir.

Bu yüzden öncü evlerde ki yani 1,4,7 ve 10’da daha güçlü hissederiz olayları. 2,5,8 ve 11.ev sabitlerde durgunluk ve içe dönüklüğü yaşarız. 3,6,9 ve 12.evlerde de değişim isteği öne çıkar.

Değişkendeyken kim doğru değişimi yapmış ise bir sonraki ev girişinde fazla zorlanmayacaktır. En çok öncü giriş bizi zorlar ve sorun yaratır. İlk adım gibi düşünün, önünüzde ki ilk 6 yılın ilk adımı.



AC/DC
Alt yarı: 0 – 36 yaş                 öğrenmek ve büyümek
Üst yarı: 36 – 72 yaş      etki ve küçülmek

IC/MC
Sol yarı: 1 – 18 yaş         tecrübe ve kendin olmak
Sağ yarı: 18 – 54 yaş         Ben’i tanımak ve dayanışma

AC = 0 IC = 18 DC = 36 MC = 54       AC= 72 yaş

4’e bölme KADRAN

1. Ben’in oluşumu - Tezahür
2. Sosyal gelişim
3. İletişim aşaması
4. Kendi olma

BEN’in Tezahürü
0-18 yaş (ateş elementi)

1.kadran ilk 3 evde kendi gelişimimize doğru yürüyoruz. Bu kadranda çocuk henüz daha yara alabilir pozisyonda, her tür şeyi karşıdan kapabilir durumda, güvenlik ve yardıma ihtiyaç duymakta. Burada yavaş yavaş karakteri gelişecektir. Burada çocuk pasif durumda ve dış dünya tarafından şekil almaktadır. Ebeveynler, bakıcılar, komşu ve kardeşler onun aynasıdır. 

Sosyal Gelişim
18-36 yaş (toprak elementi)

IC’ye gelene kadar alabileceğimizi aldık ve şimdi tam karşıt açıdayız (MC) olacağımızın ve de olmayı istediğimizin karşısında. Bundan sonra ki 3 evde artık kendi kendini geliştirme yatar. Haritanın alt kısmında oluşumuzdan hala bilinçsizlik yatmaktadır ama SEN başlamıştır Ben’den Sen’e geçiş. Sosyal Gelişim denmesi bu yüzdendir. Burada nasıl güçlü, ünlü, başarılı, sevilen olunur üzerinde çalışılır. Her ne kadar burada kendimizi artık iyice sahnede görsekte, seyircileri gözardı etmemeliyiz, bizden başkaları da var.

İletişim ve kültürler
36-54 yaş (hava elementi)

Bilinçli bir sonbahara gidiş gibidir bu 3 ev. 3.kadran düşünce kadranıdır. Burada herşey daha netleşir. Burada güdülerle hareket etmeyiz artık bir realite oturmuştur. Nasıl daha iyi anlaşır ve de uyum sağlarız dış dünyaya bunları irdeliyoruzdur. Daha toleranslıyızdır.

Kendin Olma
54-72 yaş (su elementi)

İçsel Özgürlük MC ile başlar insanda. Kendinin farkında olup olduğu gibi kabul etmedir bu kadran. Burada başarı ve saygı gelebilir ama dış dünyadan koparak oluşabilir bu anca. 4.kadranda görüntün değil kendin varsındır. Bizi renkli dünyadan koparıp kendi içimize götürür. 


1. Kişiliğin Gelişimi - Gençlik
2. Dünyevi, sosyal Gelişim – Doruk, çiçek açma zamanı
3. Ruhsal Gelişim – Yaşlılık

6.yıllık periotta Ev Uçları ve Tezahürleri
1.ev ucu Doğum
3.ev ucu Ergenlik
5.ev ucu Benliğin Tezahürü
7.ev ucu Statü savaşı
9.ev ucu Ruhsal Ergenlik
11.ev ucu Ruhsal Tezahür

6.yıllık periotta Ev Uçları ve Krizler
2.ev ucu Çekişme aşaması
4.ev ucu İdeal krizi
6.ev ucu Meslek krizi
8.ev ucu hayal kırıklığı aşaması
10.ev ucu Otorite krizi
12.ev ucu İzolasyon



1.ev Ben’in oluşumu
2.ev Kendi hayatını oluşturma girişimleri
3.ev Eğitim öğretim aşaması
4.ev Babaevinden ayrılış
5.ev Deneme aşaması
6.ev Varlığıyla başa çıkma
7.ev Yoğun dışavurum
8.ev Öl ve ol aşaması-dönüşüm
9.ev Kendi hayat felsefesini oluşturma
10.ev Meslek ve başarı
11.ev Özgür seçilmiş ilişki
12.ev İçe yönelim aşaması

*-*

1.ev 
0-6 yaş Ben’in oluşumu
0-3  yaş Ben – uyandım
3-4 yaş (TP=Dip nokta) çekişmedeyim
4-6 yaş sağlamlaştırma

2.ev
6-12 yaş yetişme ortamı ve sahiplenme
6-9 yaş kullanım ve koruma
9-10 yaş (TP=Dip nokta) realite krizi ve dedikodu başlangıcı
10-12 yaş Ergenlik öncesi

3.ev
12-18 yaş Eğitim ve Öğretim aşaması
12-15 yaş Ergenlik, ideal gelişimi, romantik yaş
15-16 yaş (TP=Dip nokta) kimlik krizi
16-18 yaş gençlik, idealize etme ve karar verme

4.ev
18-24 yaş aileden kopma, kendi yoluna yönelme
18-21 yaş Büyümeye giriş
21-22 yaş (TP=Dip nokta) eğilimleri bırakma, kurtulma krizleri
22-24 yaş gezme yılları, deneyim 

5.ev
24-30 yaş Deney yılları
24-27 yaş Mesleki oluşum, partner seçimi, gönül ilişkileri
27-28 yaş (TP=Dip nokta) ilişki sorunları, varoluşsal hayal kırıklıkları
28-30 yaş Fiziksel maksimum verim

6.ev
30-36 yaş Varoluş kontrolü, Pazar açığı arayışları
30-33 yaş varoluş savaşı, kendini ortaya koyma
33-34 yaş (TP=Dip nokta) savunma mekanizması, meslek krizi
34-36 yaş hayat kalitesinin yüksekliği

7.ev
36-42 yaş Dışarıya yönelme, yakın ilişkiler, ilişki kontratları
36-39 yaş menapoz
39-40 yaş (TP=Dip nokta) hayatın tekrar gözden geçirilmesi, ilişki krizleri
40-42 yaş Karakter oluşumunun sonu

8.ev
42-48 yaş Değişim aşaması, Öl ve Ol, Ortayaş krizi
42-45 yaş Evlilikte yeni düzen, aile ve meslek konuları
45-46 yaş (TP=Dip nokta) hayal kırıklıkları, hüsran
46-48 yaş Yeniden planlama aşaması

9.ev
48-54 yaş Hayat Felsefesini oluşturma
48-51 yaş Filozofik hayat standartı
51-52 yaş (TP=Dip nokta) Anlam krizi
52-54 yaş Ruhu anlama ve dünyaya göre yeniden oluşturma

10.ev
54-60 yaş Meslekte kendini ispat, Otorite aşaması
54-57 yaş Hayat beklentisi ve oluşumunun en yüksek noktası
57-58 yaş (TP=Dip nokta) izolasyon krizi, dünyadan istifa
58-60 yaş Genç nesile sınırlar koyma

11.ev
60-66 yaş Özgürce seçilmiş bir ilişki ve de arkadaşlar, izolasyon
60-63 yaş hasat zamanı, anılar yaşı
63-64 yaş (TP=Dip nokta) ruhsal ergenlik, geri çekilme krizi
64-66 yaş yaşlılık başlangıcı, emeklilik

12.ev
66-72 yaş İçselleştirme ve izolasyon
66-69 yaş Hayatın bitimi, kişisel ego ve isteklerin bırakılması
69-70 yaş (TP=Dip nokta) Bedenin çökmesi, sağlık problemleri, izolasyon
70-72 yaş Yaşlı hayat standardı bulma, yeniden planlama




Olaylar daha çok TP’de(Dip nokta) oluşuyor gözükmekte. Bu 1.ev örneğinden gidersek, TP 3.yaştan 4’e kadar yani tam tamına 258 gün sonra oluşmaktadır.

BURÇTA
güçlü: Burcun ortasında 7-18 derece arası
En güçlü: 12 derece
Güçsüz: Başlangıç ve bitiminde burcun, 0-2 ve 27-30 derece


EVDE
güçlü:  Bir ev ucunun başında ya da sonunda
güçsüz: Ortasında evin TP’de (Dip nokta)




Açılar
güçlü:      3 veya daha fazla açılı gezegenler
güçsüz:    hiç ya da 1 tane açı alan gezegen



Bu yöntem ile ilgili 6 yıllık döngüler şeklinde çıkarabileceğiniz ve de tam o anki tetik noktanızı / gezegeninizi vs takip edebileceğiniz harita programını (astronex) buradan indirebilirsiniz:

Bruno & Louise Huber tercüme KuKi

1 yorum:

iZ BıRaK ...