İzlenimlerim

1. Genius diye bir dizi var, ilk bölümünde Einstein, şimdiki sezonunda da Pablo Picasso'yu işlemiş. Picasso'da aklıma hemen Leonardo Da Vinci'yi düşürdü. Hani acaba belli bir nesil mi ultra beyinli doğdu diye. Ancak biri 14.yy iken diğeri 18.yy doğumlu. Çok enteresan böyle fantastik bir beyin için (halüsinasyon-rüyalar ve 12.ev temaları vs) ikisinde de bariz noktaya tosladım.
Da Vinci'nin ay+jüpi kavuşumu var balıkta
Picasso'nun ise her ne kadar boğa'da olsa da (somut) neptün+jüpi kavuşumu mevcut.

2. Çingeneleri izleme durumum oldu son 20 gün içiçeydim neredeyse o kültürle. Kitle-ırk her ne diyeceksek, bir kere Uranüs yönetimindeler=aşırı özgürlüklerinden dolayı.
Aşırı özgürlük deyince hemen şu söz geliyor aklıma ki Anayasa'da ve de tüm dünya ülkelerinde geçerlidir aynı zamanda:

“Bir kişinin özgürlüğü, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter.”

Yani Kova'nın özgürlüğü ile yöneticisi Satürn'ün sınırlarına rastlıyoruz burada.
Diyelim ki o çingeneler müziğin sesini son ses açar iken onların yerine başka biri yaşasaydı o evde ve 24 saat Arapça dini yayın yapsa idi yüksek ses ile ve üstüne belki de benim de onlara uyup kapanmamı vs bekleseydi aynı şey olurdu. Özgürlüğün ihlali durumu. Bu aynı din olup olmamız konusu değil, konu daha ziyade dayatmak.

Jüpiter rol oynamakta aşırı göbecikleri atıp şen şakrak oluşlarından. Mars'ta bir hayli etkin ki; göbecikleri atarken birden yumruklar, bıçaklar konuşabiliyor.

3. Balık / Başak aksı; insanlık aksı (özellikle ay düğümleri orada ise) deriz ve hep balıklar cici bilindiğinden (yaLan) insanlık bölümü balığa biçilmekte. Başak ise para-somut-madde konuları.
Diyorum ki; başak en azından bariz: "derdim para, iyi - kaliteli yaşam" diyor; balık ise; maneviyat / ruhaniyat Polyanna'yı canlandırırken arka planda aşırı derece (tabii karşı aks başak'tan da etkileniyor=akslar birbirini etkiler) paraya düşkün. Tek konu aks kardeşliği değil; venüs (para) balıkta yücelmekte. Parayı çekiyorlar da ancak geri plandan (manipülasyon gibi) para isteyip "istemem yan cebime koy" kandırmacaları mevcut. Hiçbiri de kabul etmez bunu, bir etiket koymuşlar kendilerine, hayallerinde görmek istedikleri gibi kendilerini.

Venüs balıkta yücelirken kadınında para hırsı oluşturabiliyor, erkeğinde ise (zaten şanslı oluşlarından parayı her ikisi de çekiyor) daha ziyade "güç" teması rol oynamakta. Yabancı kaynaklarda hep okuduğum "Neptün'ün Pluto'nun kız kardeşi" oluşu idi. Biri uyutan (Neptün) diğeri uyandıran (Pluto). Güç temaları/manipülasyon vs akrebe biçilir oysa. Akrebin arketipi gibi bu durumda balık sanki. Erkeği arketipi edindiğinde gayette despot/diktatör olabiliyor bknz. RTE mesela. Erkeği sürekli aldatan bir burç oluşundan parada cömerttir ve en iyi nafakaları hep balıklar ödüyordur çevremde.

-KuKi-

1 yorum:

  1. Balik basak aksindayim ve gercekten hersyi ruhani boyutta algilyrm gercekten insan olmaya calisiyorm.bilemiyorum belki yukselinim yengec venusum 7.evde diye mi ama katilmiyorum en azindn ay dugumlerinde balik egr dersinn nasnda degilse tum akslrdan daha olgun bakiyor

    YanıtlaSil

iZ BıRaK ...