aKReP 2


Kasvetli, yaşlı kardinal (perde arkası güç)
Cinsiyeti: Dişi
Huyu: Soğukkanlı (uyuşuk)
Arketipi: Büyücü, şaman
Gölgesi: Vampir
Açlığı: Güvenlik ve güç
Kusuru: Güçten sarhoş olmak
Modelleri: Kasvetli Din Adamları, simyacılar  (Faust)
Davranış Problemleri: Yıkıcı. Tüm davranışları kişisel gücünü arttırmaya hizmet eder. Despot, yıkıcı ve kendini yok edicidir.
Düşünce Problemleri: Bağnaz, dikkafalı. Alaycı, olumsuz, fanatik, dogmatik ve inatçıdır. Tek bir konuya saplanmasına yol açan güçlü hüsnükuruntuları vardır.
Duygu Problemleri: Vampir. Kendi gücü ile baştan çıkabilir. Başka insanları duygusal olarak sömürüp kurutur ve kendi boyunduruğuna alır, bağımlı kılar. Patolojik bir kıskançtır, intikamcı, sadistik ve gözükara bir yıkıcıdır. Kendini tutkulu duygularının merhametine teslim etmiştir.
                           
Yüzeye çıkarılıp temizlenmesi gereken kirli sular denir ancak kendi içindeki kirli suları boşaltamadıkça dönüşemez. Akrep’in genel konusu dönüşümdür. Kendi karanlık yönlerine bakıp bunlarla yüzleşme gücüne sahiptir (isterse kül olmayı kül etmektense). Ancak bu ruhsal gücü kendisi için kullanıp, kendisini tanımak yerine çoğunlukla başkalarını değiştirmeye uğraşmak için kullanmaya eğilimlidir. Çeşitli manipülasyonlar ve stratejiler için boş yere enerjisini harcar durur. Genellikle kendisini başkaları ne yaptı, ne dediler diye düşünürken yakalar (itiraf edebilirse kendine). Bu durumlarda sürekli kendisini tanıyıp, dönüşümünü gerçekleştirmekten sürekli olarak uzaklaştırır. Kendisi ve hayatıyla ilgili tatminsizliği artar. Akrep burcu insanı kendi gölgesiyle yüzleşmek ve karanlıkta kalan yönlerini islah etmek için kullanmalıdır. Halbuki gerçek kimliğini dış dünyadan gizlemeye meyillidir. Özellikle öfkelendiğinde veya kendisini aciz hissettiğinde yüzünde bir maskeyle karşılaşırız (bknz. Akrepte taklit). Aksi takdirde hayatı, kontrolü kaybetmek korkusuyla yaptığı öldürme (bitirme) projeleri içinde kendisinin öldüğü bir mekanizmaya dönüşür.
                           
Özellikle yükselen akrep’te çok barizdir bu durum: Çevresindeki insanları değiştirmek için verdiği çabanın asıl amacı (bilinçaltında) kendi değişimini gündemden uzaklaştırmaktır (kaçış). Akrep burcunun önce kendisiyle bütünleşmeye, geçmişle hesabını görmeye ve orada bastırılmış malzemelerle yüzleşmeye gönüllü olması gerekir. Bütün malzemelerin ortaya dökülmesi kendine dürüst bir Akrep olabilmenin başlıca şartıdır. Bu yolda ilerledikçe bir şeylerin bitebileceğini, bir yerlerde kaybedebileceğini öğrenir. Gölgelerle yüzleşip dönüşüm esnasında akrep perspektifi kaybedecek kadar hızlı gelişirse, Akrep’in buldukları bazen yüzleşebileceğinden çok fazla olur. Kendisi hakkında tatsız veya korkutucu bir şeyi kasıtlı olarak bilincinden uzak tutmaya çalışabilir. Bir süre sonra, bilinçdışına itilen fakat ortadan kaybolmamış kaygıların kaynağının izi silinip nedeni bilinmeyen bir doyumsuzluğa dönüşür. Ve akrep yanlış hedefe yönelir: para, güç, bir toz taneciği barındırmayan ev…

Akrep sekste iyi olduğu ile ünlüdür, ancak sanıldığı gibi değildir. Gerçekte seksi aşk ile karıştırmaktadır. Birisiyle seks yaparsan, o seni sever düşüncesi ön plandadır. Böylece seks sanatı öğrenilir. Ancak ilişki yoğunlaştıkça seks önemini yitirir, sevgi arayışı öne geçer. Kendini güvensiz hissettiği zaman, seksüel durumlar yaratmaya çalışır, birinin onu “sevmesi” kendini güvende hissetmesini sağlar. Seks onun başkalarını kontrol aracıdır.

Astrolojide Yetişkinlerin Buluğ Çağı - Barış İlhan

2 yorum:

  1. Sürekli akreplerden bahsediyorsunuz, dikkat edelim diye mi acaba? Bi zahmet elalemle ugrasacaklarina kendilerini donustursunler. Biraz da diğer burçlardan bahseder misiniz rica etsem, ben yay burcuyum. Yükselen boğa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişi kendinden bilirmiş işi, siz pek sevmiyorsunuz (gerçi bende iyi yönlerine nazaran karanlık yönlerini yazıyorum) ama ben de bir akrebim

      Sil

iZ BıRaK ...