Güneş ve Ay'ın Aldığı Açılar

Güneş’in Aldığı Açıların Genel Önemi

Eğer doğum haritanızda Güneş’e sadece altmış ve üçgenler var ise, şansınız ve enerjiniz iyi olmasına karşın, güdü, yön ve amaç üzerinde gelişmeye çalışmalısınız. Eğer altmışlar, üçgenler ve kavuşumlar olup, kareler veya karşıt açılar yok ise, enerji, şans ve yön bir arada çalışacak, başarılarınız kolay ve akıcı olacaktır. Eğer tek kavuşum Merkür’deyse, neredeyse başka bir kavuşum yok gibidir, ancak Jüpiter, Venüs veya Mars ile birlikte ilerleme, süratli ve tatmin edici olacaktır. Eğer kavuşum sadece Ay’a ise, iyi konsantrasyon yetenekleri periyodik olarak uzun süren sonuçlarla öne çıkacaktır. Eğer sadece kareler ve karşıt açılar var ise, büyük enerji, devamlılık, engellerin üstesinden gelebilme gücü görülecek ancak şansınız çok az olacaktır. Eğer kareler, karşıt açılar ve kavuşumların tümü birden görülürse en iyi noktada olacaksınız!

Genelde altmış ve üçgenler kolaylıkla, hoşnutluk, mutluluk ve şans; kare ve karşıt açılar ise enerji, güdü, başarı ve hırs getirir. Kavuşumlar Güneş’in aynı zamanda altmış ve üçgen veya kare ve karşıt açı ile olan ilişkilerine bağlı olarak hem enerji hem de şans getirebilir. Aynı şekilde Güneş’e olan altmış, üçgen, kare ve karşıt açılar bir arada çalışma ve süreklilik doğrultusunda başarı getirir; aynı zamanda şans, yapılan çalışma ve harcanılan çaba ile aynı oranda gelişecektir.

Ay’ın Aldığı Açıların Genel Önemi

Eğer Ay’a sadece altmış ve üçgen açılar var ise, kişiliğiniz hoş ve çekici olacaktır. Açık bir şekilde düşünebiliyorsunuz, ancak iç konsantrasyonunuz ve güdüleriniz eksik. Eğer altmış, üçgen ve kavuşumlar varsa, anlamlı niteliklerinizin yanı sıra kaliteli bir konsantrasyon gücünüz olacaktır; bu durum başarının işaretlerinden biridir. Eğer Satürn ile bir kavuşum var ise, içe kapanma olasılığı olacaktır, ancak diğer gezegenlerle, mükemmel bir mantık, yaratıcılık ve ifade gücü sergilenecektir. Eğer sadece kare ve karşıt açı olursa, gençlikteki sinirsel gerginlikler, özellikle Ay-Satürn karesi veya karşıt ile birlikte, konsantrasyon gücünün ilerleyen yaşlarda gelişmesine neden olacaktır. Hırslarınız sizi çalışmaya zorluyor ve iç güçlerinizle bütünleşmeyi başarılı bir şekilde öğreniyorsunuz. Eğer kavuşumlara (Merkür ve Neptün hariç) kare veya karşıt açılar (Merkür, Venüs veya Neptün hariç) eşlik ederse, entelektüel bir zafer ile psikolojik engellerin üstesinden geleceksiniz; aşırı derecelerde olmamakla birlikte bu, kendini bulan tarzda bir zihni işaret eder.

Ay’a herhangi bir açı olmaması, amaç ve içsel dayanma gücü yetersizliği getirir tıpkı Güneş’in açısı olmamasının maddesel dünyada idare ve hırs eksikliğine neden olması gibi.

Ne Çok Şeyler Söyler Şu Yıldızlar - Grant Lewi


Genel kural olarak sizin temelinize etki eden ebevyni 4. eve koymak gerekir. 4. evi babayı temsil eden ev diye kabul edersek buradaki gezegenler de bize kompleksin içeriği hakkında bilgi verebilir.

Güneş, kahraman babadır, baba cesurdur, kahramandır. Jüpiter, bilge, anlayışlı ve cömert babadır. Merkür, zeki, konuşkan babadır, Mars dinamik, sporcu fakat toleransı olmayan agresif babadır. Pluto karanlık, tehtidkar, paranoyaları olan babadır, kızgınlıkları anidir, kuvvetli ve kontrolcüdür. Uranüs çocukları ile yakın ilişki kuramayan babadır, ya hastadır, ya uzakta yada başka bir sorunu vardır. Neptün hayalperest babadır, geleceğe dair bir sürü planı olan ama onları nasıl gerçekleştireceğine dair plan yapamayan babadır. Kiron duygusal olarak yara aldığı için bilgeleşmiş babadır, çocuğu doğru yola yönlendirebilir. Venüs bile baba arketipini sembolleyebilir. Kendine özen gösteren hatta bu uğurda çocuklarını, sofraya koyacağı yemeği unutan, seksüel olarak çekici babadır. Ay, söylenen, sızlanan babadır ve çocukları ile o kadar özdeşleşmiştir ki baba ile çocuğu idare edecek başka bir ebevyne ihtiyaç vardır.

Aynı şekilde bu arketipleri 10. evde gözlemlersek anne kompleksinin de içeriğini bulabiliriz. Anne kompleksini haritada ararken öncelikle Ay'ın konumuna bakarız. 

Özellikle Balık burcundaki Ay, dünyanın tehlikelerine karşı annenin sevgisi ile sarıp sarmalanmalıdır bu tip bir Ay'a olan sert açılar çok acıtır.

Ay, Neptün ile sert açıdaysa kişinin sevgiye çok ihtiyacı vardır ve terkedilme korkusu yaşar. Bu kişi bir erkekse, ileride kendine annelik yapacak bir eş seçer, o ideal anneyi sevgilisinde bulmaya çalışır.

Ay, Venüs'e uyumlu açı yapıyorsa, kişi kadınlar ile iyi anlaşır, iyi ilişkiler içinde olur, eğer sert açı yapıp, anne kompleksine dönüşürse kadınlar ile ilişkiler güçleşir. Bu kişi erkekse, evde oturup annelik yapacak bir kadın ile evlenip, diğer kadınlarla dışarıda gönül eğlendirmek ister. Bu kişi kadınsa kendine sevmeyi öğretecek, feminenliği ögretecek bir kadına ihtiyaç büyüktür.

Ay ile Mars sert açıda ise bu sabırsız, toleranssız, agressif anne sembolüdür. Bu kompleks sadomazosişt eğilimlere dönüşebilir. Duygular "severken beni acıt, beni acıtanı severim " şeklinde gelişebilir. Ayrıca, bu kişi bir kadınsa ceza vererek kontrol etmeye çalışan kişiyi görebiliriz.

Ay, Satürn ile uyumsuz ilişkideyse soğuk, kontrolcü anne arketipidir. Kişiyi depresif, baskın, zor bir kadın bulmaya iter. Bu kişi kadınsa rededileceğini bildiği kişilerin arkasından koşup durur veya eşini sevgisini bir verip bir çekerek kontrol etmeye çalışır.

Ay-Güneş zor açılarında klasik anne kompleksi görülür, kişiler anne alternatifi, annenin yerini tutacak eşler arar. Örneğin erkekleri kendilerinden yaşlı yada anaç tiplere yönlendirir. Erkek bu kompleksi dış dünyaya yansıtarak eninde sonunda kendini manipule eden veya besleyip, bakan anne alternatifini bulur.

İçimizde ki Gök

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

iZ BıRaK ...