Venüs-Satürn Karesi veya Karşıt Açısı

Bu açı, Venüs-Satürn Kavuşumu ile benzerlik taşır. Bu iki açının duygusal nitelikleri pratik olarak aynıdır. Maddi ve ekonomik koşullara saygı ile birlikte bu duruma herhangi bir mirası işaret etmez, hatta olanı da yok eder. Zengin bir ailede doğmuş olsanız bile, size ulaşıncaya kadar bu miras büyük bir olasılıkla yok olacak veya çok azalacaktır. Ailenizden çok az yardım alacaksınız, çok uzun süre onların çevresinde yaşamamalısınız. Kendi başınıza olduğunuzda formunuzu bulacaksınız. Yabancı insanlarla birlikte çalışın ve yaşayın.

Para konusunda dikkatlisiniz, ancak asla yeterli ölçüde sahip olamadınız. Bir bütçe yapmalı ve ona bağlı kalmalısınız. Değişken bir mizaca sahip, iyi bir iş duyunuz var. Olayları çok fazla planlamıyorsunuz, ancak içgüdüleriniz çok iyi.

Öte yandan uzun bir süre aşırı tutumluluk sergiliyor, sonra da biriktirdiklerinizi aptalca harcayabiliyorsunuz. Siz Benjamin Franklin’in “Asla ucuz olduğu için ihtiyacınız olmayan bir şeyi almayın” sözlerinde söz ettiği tarz bir tutum içindesiniz. Yoksulluktan haklı çıkamayacağınız bir şekilde korkuyorsunuz, ancak her zaman buna karşı kendinizi korumalı ve zor günler için birikim yapmalısınız. Mülk hakları sizin için çok kutsal, özellikle toprak ve kendinize ait bir ev gibi gayrimenkullere sahip olmayı seviyorsunuz. Kendinize ait bir yere sahip olmak için her türlü fedakarlığı yaparsınız.

Duygusal nedenlerden kaynaklanan, keyifsizlik, depresyon ve hoşnutsuzluk kurbanı olan, aşırı derecede karışık bir duygusal doğanız var. Bu sorunun nedeni sizin çocukluğunuza kadar uzanır; ebeveynlerinizden birinin veya her ikisinin soğuk ve sempatik olmayan davranışları duygusal doğanızın yoldan çıkmasına neden olmuş olabilir. Siz duygusalsınız ve daha önce de kolaylıkla incitildiniz, bu nedenle kendi içinize kapanarak öyle olmamanıza karşın tarafsız ve biraz soğuk izlenimi veriyorsunuz.

Aşk konularında fedakar bir tutumunuz var, acı ve üzüntünün sevdiklerinizin bir parçası olduğuna inanıyorsunuz. Bu pozisyona, liberal dozda bir kendine acıma duygusu eşlik etmektedir. Duygusal karışıklıklarınız sadece başkalarının boş olmayan davranışlarından değil, aynı zamanda sevdiklerinize karşı sergilediğiniz biraz şüpheci tavırdan da kaynaklanıyor. Bu onları rahatsız etmek ve kızdırmakla birlikte sonuç olarak size tamamen istemediğiniz bir şekilde davranmalarına neden olabiliyor ve “korktuğunuz başınıza geliyor”. Geçmişte acı çektiğiniz doğru, ancak sizi hayal kırıklığına uğratmış pek az insan yüzünden tüm sevgilileri yargılamamalı ve güven duygusunu geliştirmelisiniz.

Aşırı derecede sadıksınız, aslında sadakat sizin için adeta tanrısal bir özellik. Karşınızdaki insan sizden vazgeçse veya ondan vazgeçmenizi istese bile çok uzun zaman bağlı kalabiliyorsunuz. Boşanma bu pozisyonda ender olarak görülür ve bunun nedeni mutsuzluğunuz değil, gelenekselliğiniz ve mahkemelerde itibarınızı kaybetmektense sessiz kalma konusundaki kararlılığınızdır. Sosyal veya entelektüel açıdan sizin seviyenizden düşük olduğunu düşündüğünüz bir insan ile evlenebilirsiniz.

Ne Çok Şey Söyler Şu Yıldızlar - Grant Lewi


Venüs Satün Karşıt Açıda
Yapıcı-yıkıcı karşıtlığı
Sakinlik-duygu fırtınaları karşıtlığı
Güvenlik-ayartma karşıtlığı
Seks-tabular karşıtlığı

Dış görünüşe önem vermez, fuzuli görür. Ancak güzelliklerine de salaş giyinselerde düşkün olabilirler bu da içsel yetersizlik duygularını örtbas etmek içindir. Fahişelik ve güzellik yarışmalarıyla ilişkilendirilir bu açı. Fahişelikte de zamanın (Satürn) aşk (Venüs) ve parayla (Satürn=madde) ilişkisi vardır. Bu açıda kendini değerlendirmekle ilgili ciddi sorunlar vardır. Yapılacak her değerlendirme güzelliğinden ziyade dişiliğine olarak algılayacaktır. Başkalarının onu kendini beğenmiş olarak düşünmesinden nefret eder. Bu kişiler Ay’larına daha fazla güvenirler, Venüs yolu engelli olduğu için. Anaç koruyuculuklarıyla ve de destekleyici olmalarıyla cezp etme eğiliminde olurlar. Baba figürünün eksik olduğu kişilerde görülür bu, az sevgiyle büyütülen. Kişi sevgi ve şefkati verirken ya da alırken kendini çok acemi hisseder. Şefkatin önemini hissetmemek içinde genelde bu tarz kucaklaşmalardan kaçınır kişi.

Bu kişiler sanki bir nedenle dünyaya sevilmediklerini hissederek gelmişlerdir. Çoğu için sorunun aslında kendi değerini bilmekle ilgili olduğunu anlamak yıllar alır. Bu kişilerin almayı ve vermeyi öğrenmesi zaman alır. Genelde de elde edilemeyen erkeklere aşık olurlar. Kendisini vazgeçilmez kılmak için karşı tarafa tüm zamanını ona sunar. Bu da “zaman” olgusuyla (Satürn) ilişkiyi kontrol etme biçimidir. Bu kişi sevgiden korkar, duvarlar örer ve içinde feryat figan ağlar. Kendi ilişki ihtiyacı ve korkusu ile yüzleşmelidir. Satürn dayanıklılık verdiğinden ilişki kötü bir ilişkide olsa devam ettirir. Bu kişiler kendilerine mutlu olma iznini vermezler, haz duyma, bazen de paraya sahip olma iznini vermezler. Bu kişiler yine ilişkiler hakkında, en derin seviyede öğrenirler belli bir zaman içinde. 

Açılar-Sue Tompkins

15 yorum:

  1. Peki Satürn Venüs kavuşumu? Haritamda mevcut ve kısmen yukarıda yazılanları deneyimledim. Zengin bir ailede doğdum fakat bana ulaşmadı. Babam sürekli çalışan ve mesafeli gördüğüm biriydi zaten sonra da annemle ayrıldılar. Az ilişkim oldu -kendi tercihim sadece aşık olunca birliktelik yaşamak- Satürn ile alakalı sanırım sürekli yaşça benden küçük insanlar hayatıma girdi. İki uzun süreli ilişkimde de karşı tarafın bir anda başka bir ülkeye taşınması ve tatsız ayrılıklar yaşadım... Hem para hem de sevgi anlamında zorlu ve öğretici deneyimlerdi. Bu açıyı zamanla aşmak, aşkta ve maddi konularda mutlu olabilmek mümkün mü? Haritamda Venüs Başakta (bir de burdan vuruyor =) ) Satürn 4. Ev Terazide ve kavuşum halindeler. Bu açıya sahip olanlar Ay larına güvenir demişsiniz. Ay ise 6. Evde Kovada en azından acaba bu destekleyici olur mu? Yoksa duygularla ilgili bir diğer gezegenin akılcı Kovada olması daha mı kötüdür?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı astrologlar tüm görünümleri karşıt ya da kare veya kavuşum aynı değerlendirir kısmen de olsa. Yani size uygun olması bu yüzdendir. Venüs Başak - Satürn Teraziye kavuşum diyemeyiz aynı burç değil aynı ev konularını barındırır. Satürn Terazi zaten hayatı ilişkiler vasıtasıyla deneyimlemedir.

      Sil
    2. Benim güneş ve venüs Satürn ile karşıt.ay burcum ile Satürn kare açı ayrıca Satürn yukselenimde yani 1evimde bence ben senden daha kötü durumdayim.

      Sil
  2. Venüsüm AC ile karşıt MC ile kares yapıyor. Bu ikisini de aynı şekilde yorumlayabilir miyiz ? AC ile kavuşum gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda venüs satürn karşıtlığı ya da karesi denilmekte. Venüs'ü ev ve burca göre yorumlara dikkat etmelisiniz öncelikle.

      Sil
    2. Venüs kova 2.ev satürn aslan 8.ev ve satürn venüs karşıt ise venüs ün kovada olması açıyı yumusatirmi

      Sil
    3. Hayır açı bazında ele alabilirsiniz; en çok değersizlik duygusu verir.

      Sil
  3. Merhaba size bir şey danışabilir miyim? Kendi Doğum haritamı yorumlamaya çalışıyorum; ancak çok bilgi sahibi değilim. Venüs 20 derece terazide 4. Eve düşerken Satürn 2 derece kova burcunda ve maalesef 7. Eve düşüyor. Yani bu durumda evlerden dolayı Venüs Satürn karesi oluşuyor mu ve Satürn'üm zaten 7. Evde olması nedeniyle hiçbir zaman aşkı bulamayacağım anlamına mı gelir? Cevaplarsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parmak hesabı yapalım ;) Terazi Venüs 20, Akrep 20, Yay 20, Oğlak 20 (buraya kadar 90 derece kare açı) Satürn kova 2 yani 102 dereceye gelir, yani kare açı almaz. Satürn 7.eve düşünce evlenmezsiniz diye birşey yok, öncelikle haritanın tümü açılar vs önem taşır ve unutmayın evlilik dedim çünkü 7.ev partner evidir, aşka bakmak istediğinizde 5.eve bakacaksınız. Geciktirici deriz Satürn'e aynı zamanda. Mutlu kalın, sıkmayın canınızı ;)

      Sil
  4. Benim güneşim ikizler. Venüs'ün ikizler. Yükselen yay. Satürn yay. Benim durumum ozaman vahim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bardağın dolu yanını gör: Satürn 1.ev yani yükselende sağlam iskelet yapısı verir+güzel dişler (mars'tan etki alıyorsa çarpık olabilir bir iki tanesi). Disiplin verir; ikizler-yay aksı yabancı dillere meyil verir, ya da 7.evine düşüşünden venüs'ün mesela uzaklardan bir eş/partner verebilir ya da yabancı birini ;)

      Sil
  5. Venüs boğa 2. Ev, Satürn akrep 8. Ev. Karşıt açı. Bunu öz-değer üzerinden mi okumak lazım?.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet zaten satürn venüs etkileşimleri değersizlik duygusu verir, tamamen o konu üzerinde kişi kendi üzerinde çalışmalıdır. Bununla beraber satürn=kısıtlayıcı venüs=para ve de 2.ev=mal beyanı ;) 8.ev=başkasının parası iken para kaybı da gözönünde bulundurulmalıdır. Para kaybı şöyle de olabilir bu durumda; kişi "bana çıkmaz ki" dedikçe ve loto vs oynamadıkça çıkmaz. Ya da "beni o işe almazlar ki" der ve görüşmeye bile gitmeyebilir.

      Sil
  6. Harika bir yazı anlatiginiz gibi bire bir yaşamamış ve yasamakta olan biriyim tebrik ederim istgram yada başka sosyal mesaj hesabınız varımdır takip etmek isterim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. twitter'da https://twitter.com/cupi113 sürekli olmasa da yeni izlenimlerimde paylaşımlar yapıyorum, sevgiler ;)

      Sil

iZ BıRaK ...