Pluto ve Dönüşüm


Pluto’nun dönüşümlerine en yakın olan sırtları sağlam akrep çocuklarını bile Pluto aciz bırakabilir karşılarına kaderi çıkardığında. Onlar bile şu sorularla karşılaşabilirler: “Bunu hak etmem için ne yaptım?” “Neyi yanlış yaptım?” “Ya içimde ki bu boşluk kalıcıysa?” Ve her deneyim onları bile uçurumların eşiğine getirebilir hiçbir şey değişmeyecekmiş gibi. Ki en çokta biraz onlara işler Pluto dönüşümleri, çünkü alışıktırlar kontrole, stratejiye; ancak karşılarına kader dikilince onlar bile çaresiz kalabilirler bu durumda, sonuçta tüm ipler dönüşümleri için kaderin elindedir.

Görünmezler Kralı Hades! Zeus’un kardeşi; ancak Zeus’un bile belirlediği kanunlara insanlar yorum getirebilirler Hades’inkilere düşünemezler bile, cezası ölümdür! Her türlü ölüm! Yeraltının Tanrısı Hades: Yazgı, kader, musibet, felaket, yaşlılık, ölüm, cinayet, namussuzluk, uyku, rüya, fesat, haset, misilleme, güç, seks, tutku, bağımlılık, hırs, alışkanlık=bırakılması gerekenler sınavlarla. İskandinavlar bundan haberdar gibi kendi dillerinde “cinsellik ve kadere” tek isim vermişlerdir.

Hades kara oğuldur. Annesi görünmezler kraliçesi Ereshkigal ve Hades onun hizmetkarı. Önceleri kendisi ölülerin başıydı. Annesine “görünmez derinliklerin hanımı”da denmektedir. Hades hakkında tüm yazılanlara bakınca aslında eylem olarak yaptığı 2 şeye rastlıyoruz sürekli: Hırsızlık ve Tecavüz! Buradan Pluto’ya gelinince görüyoruz ki, onun dersleri de hep beklenilmeyendir. Tam her şey yolunda, süper mükemmel deyip yapabileceğimizin en iyisini yaptığımızda (tekamül) ve yeniden yenilgiye uğradığımızda bilin ki bu Pluto işidir.

Sınavı geçmek için bir adak gereklidir. Benim (sahip olunan) ben (kibir kişilik) denilen bir şey adanmalıdır. Sevdiğimiz bir şey, eşya, meta, eş, çocuk, ilişki, karakterimizin bir yönü, alttan almaya yönelmek üstünlük taslamamak gibi, adak gerekir. Sorarak almadığından “tecavüz” kelimesini yaşarız zaten.

İncelediğim her mitolojide ceza aracı olarak akrep kullanılmıştır. Buradan da pluto’ya zaten varıyoruz.

Pluto değişmeyeni, değişmek istemeyeni kovalar.  Mitolojide ki tüm Tanrıların dediği tek şey vardır: “Kendini tanı!” ve bu kendini tanıtma görevi Pluto’nun sınavlarındandır. Kendini tanı, büyüklenmeden…

İntikamını almasını bilen kaderin Tanrısıdır Pluto! Ve intikam zamanı geldiğinde “sağ kolumu mu feda edeyim yoksa solumu mu?” diye düşünmeye vaktin olmayacak…

Astroloji ve Pluto

1914-1930 Pluto Yengeç nesli. 2 dünya savaşı görmüş insanlar. Yengeç demek; yuva-aile-ulus demektir ve bu vakitte doğanlara Pluto bu kavramları sildirdi, yok etti! Ne yuvaları, ne aileleri, ne ait oldukları bir ulus bıraktı. Geçmişi tümden sildirdi onlara ve çocuklarına!

1939-1958 Pluto Aslan “BEN” Jenerasyonu. Onlar ben dedikçe insanın yerini makineler ve bilgisayarlar (robotlar) almaya başladı ilk olarak o senelerde. “BEN” in doldurulabilir olduğunu gösterdi Pluto. İlla “SEN” olması gerekmedi artık…

Her insan kendi jenerasyonun kaderine bağlıdır. Kolektif yaşanır bu olaylar Pluto hangi burçtaysa. Gücünü alır Pluto, güçsüzlüğü – çaresizliği tattırır. Kadere inandırır, elinden bir şey gelmez böyle durumlarda.

Pluto’nun güneş, ay ve yükselene olan açıları özellikle kavuşum, kare ve karşıt o kişinin kaderinin daha derin belirgin olduğunu gösterir. Kaçış yok! Pluto Mars açıları ise seksüel konulu değişime değinir, tecavüz gibi. Pluto Venüs açıları da ilişkilerle dönüşüme değinir kadersel olarak ya kendisi 3.şahıstır ilişkide ya da aldatıyordur sürekli.

Liz Green tercüme KuKi