Yalan ve Formları


Merkür - Neptün - Pluto

Herkes yalan söyler, kimi yalan evden dışarı çıkabilmek içindir daha gençken, kimisi birine kötü haberi yumuşatarak vermeye çalışma girişimidir vs. Bunlara beyaz yalan demekteyiz. Herkesin sonuçta haritasında bir Merkür bulunmakta, ancak gezegen bağlantı ve açıları bize kişinin ne kadar hangi konuda yalancı olduğunu gösterir. Ancak bazı yalanlar gerçekten zarar verici yalanlar Merkür ve ikizler bağlantılıdır.

Merkür ve Neptün açılarında

Kişi hayal aleminde yaşadığından (Neptün=sis) kendine ettiği yalanı gerçek sanıp dışarıya da böyle yansıtır. Çünkü Neptün yanılsamadır, kendini kandırmak ve kandırmakta yalanın en tehlikeli olanıdır.
Örnek: Oğlu anneye homoseksüel olduğunu açıklamıştır anne birçok kez onun partneriyle paylaştığı eve gitmiş ve çift kişilik yatağı görmüş ve her seferinde komşularına aynı zamanda kendine: “Yok canım, onlar sadece bir evi paylaşıyorlar paraları yetmediğinden ayrı ayrı ev tutmaya.”
Örnek: Dişçilikten mezun olamamış kişi kendini ve çevresindeki herkesi üniversiteyi bitirdiğine inandırıp hatta muayenehanesini açmıştır. Çok okuruz böyle gazetelerde bildiğiniz üzere yalancı hekimler diye.

Merkür ve Pluto açılarında

Kişileri kandırıp zarar verenlerin haritalarında Merkür pluto bağlantısını bulursunuz. Bu bağlantıda kişi yalanı kendini korumak adına söyler; para, güç, saygınlık elde etmek için. Birini kötüleyerek iyi yere gelme adına yapılan cinstendir. Birini kandırıp manipüle etmek kişinin kendiyle girdiği yarıştır aslında. Yarış demişken politika, borsa, paranın döndüğü yerler yani güç simgesinin olduğu yerlerde sorumluluk yoktur zaten karşındakine.

Lianella Livaldi Laun tercüme KuKi


Karşı cinsin kanını emmek akrepte’ki Merkür için “zehrini akıta akıta bir aşk yaşamak, zehrini aldığı müddetçe karşı taraf ile muhabbeti koyulaştırmaktır". Ancak benim en tehlikeli açı kabul ettiğim (akrep yalana gelemez!) merkür/pluto açısıdır!!!

Merkür aklımız/beynimiz/dilimiz diyelim 3 önemli unsura indirgeyelim, Pluto kimdir? Manipülasyonun babasıdır! Ne oluyor bu durumda? İkisi birleştiğinde kurnaz, diliyle her işi görebilecek en çok yalan, kişi kandırma, kurnazlık, kendi çıkarları için boyun eğdirme, kişi düşünceleri bükmeye eğilim... Bazen böyle basit algıladığımızda gezegenleri daha önemli yerlere çıkabiliyoruz tabii psikolojiyi de birleştirerek (yaşanmışlığı).

Bir forumda görmüştüm: "Hangi açılar kişiye yalancı sıfatını verir?" diye, üstüne basa basa tek geçiyorum: Merkür/Pluto açısı, insanda ne akreplik, ne hak niyaz bırakıyor, çevir kazı yanmasın oluyor bu açıdakiler!!!

KuKi